А ви це знали? Як за допомогою сну вберегтися від серцевих хвороб

Американські вчені провели дослідження та назвали спосіб, який допоможе знизити ризик розвитку цукрового діабету, ожиріння та інших метаболічних захворювань і захворювань серцево-судинної системи, повідомляють Патріоти України.

Вони запропонували нову метрику якості сну – "індекс регулярності сну", який враховує час відходу до сну, частоту денного сну і сонливість, а також вплив денного освітлення.

У дослідженні взяли участь майже 2 тисячі людей, середній вік яких становив 68,7 року. Вчені врахували нову метрику якості сну завдяки розумним годинникам, які носили всі добровольці.

Учасники також надали дані про своє фізичне здоров'я, шкідливі звички, свої демографічні дані та розповіли про те, як часто вони відчувають себе сонними в денний час.

Дослідники з'ясували, що нерегулярність сну підвищує ризик розвитку серцево-судинних і метаболічних захворювань незалежно від його тривалості.

Виявилося, що у тих людей, чий період нічного відпочинку відбувається в різний час, в кілька разів вищий ризик розвитку цукрового діабету, ожиріння, серцевої недостатності, гіпертонії та інших метаболічних захворювань і захворювань серцево-судинної системи.

Висновок вчених такий: щоб вберегтися від серцево-судинних хвороб та метаболічних захворювань, необхідно в один і той самий час лягати спати.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...