А ви це знали? Медики розповіли, скільки мандаринів можна їсти за день без шкоди для здоров'я

Конкретної норми вживання мандаринів немає, але є здоровий глузд: на день можна з'їдати до чотирьох мандаринів. При вживанні мандаринів потрібно орієнтуватися на алергічні епізоди. Якщо в анамнезі є алергічні реакції на цитрусові, то мандарини з новорічного меню людини треба виключити, повідомляють Патріоти України.

Якщо алергічних реакцій в анамнезі не було, то на день можна з'їсти 2-4 мандарина, але не доходити до рівня кілограма. Занадто активне вживання мандаринів може стати шкідливим для здоров'я людей, які страждають від хвороб шлунка. Також мандарини не слід вживати при гастритах, ентеритах, колітах.

Що важливо: перед вживанням мандарини слід обов'язково мити. Для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти хімікатами, про це, наприклад, можуть говорити яскравий восковий блиск на фруктах і їх липкість. Ці хімічні розчини можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю, якщо людина, крім іншого, вживає ще й алкоголь, застерегли експерти.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...