А ви це знали? Популярний засіб від бур'янів викликає рак (фото)

У Сполучених Штатах розгорівся скандал навколо популярного засобу від бур'янів, який може викликати рак, повідомляють Патріоти України.

"У п'ятницю, 10 серпня, суд в Каліфорнії виніс безпрецедентне рішення по справі 46-річного садівника. У 2014 році у Девэйна Джонсона виявили лімфому. Експерти стверджують, що онкологічне захворювання було викликано популярним засобом боротьби з бур'янами Roundup, яке виробляє велика хімічна компанія "Monsanto", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося пізніше, в складі засобу виявили заборонену речовину гліфосат. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, воно викликає у людей онкологічні захворювання.

Сам чоловік працював садівником в одній з каліфорнійських шкіл і практично кожен день обприскував шкільний город і сад даним засобом. В один момент його здоров'я почало погіршуватися. Після того, як він звернувся до медиків, ті повідомили, що вже занадто пізно – Джонсону залишилося жити кілька тижнів.

В суді присяжні одноголосно підтримали його, у зв'язку з чим, компанія тепер зобов'язана виплатити йому 289 мільйонів доларів. Однак адвокати протилежної сторони мають намір подати апеляцію, щоб навмисно затягти процес.

Тому Джонсон звернувся до суду з проханням прискорити виплату. "У мене двоє дітей. Моя дружина працює без вихідних по 14 годин в день на двох роботах, щоб прогодувати їх і оплачувати мої ліки. Нам потрібні гроші. Я не збираюся забирати всі ці мільйони. Ми поговорили з дружиною і вирішили заснувати благодійний фонд, який буде розробляти нові методики трансплантації кісткового мозку. Багато людей допомагали нам, молилися за нас. Думаю, їх доброта — головна причина того, що я все ще живий. І я теж хочу зробити комусь добро", - сказав він.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...