А ви це знали? Продукти, які не можна тримати в холодильнику

Холодильник не завжди допомагає продовжити життя продуктам. Більше того, здатен змінити їх смак і текстуру й навіть позбавити корисних властивостей, повідомляють Патріоти України.

1. Картопля. Зберігати її треба в прохолодному темному приміщенні, однак температура в холодильнику для цього занизька. Від надмірного холоду крохмаль у картоплі починає розщеплюватись, через що її текстура стає грубішою. Окрім того, під дією низьких температур крохмаль починає перетворюватися на цукор, що також позначається й на смаку.

2. Цибуля. У холодильнику вона може зм'якнути й запліснявіти. Краще зберігати цибулю за кімнатної температури, але при цьому захистити від впливу прямих сонячних променів. Почищену цибулю слід помістити в герметичний пакет й зберігати в ящику для овочів.

3. Часник. У холодильнику він може втратити свій смак. Зберігати часник треба в прохолодному й сухому місці з нормальною вентиляцією. Можна в паперовому пакеті. У разі, якщо голівка розламана на зубки, бажано використати їх протягом наступних 10 днів: розділений часник швидше псується.

4. Дині й кавуни. За низької температури вміст антиоксидантів у них різко зменшується . Найкраще такі плоди зберігати за кімнатної температури. У розрізаному вигляді можна помістити в холодильник, але не більш ніж на 3-4 дні.

5. Мед. У холодильнику він починає кристалізуватися: стає зернистим і твердне. Тримати цей продукт найкраще за кімнатної температури — термін його придатності не скоротиться. Затверділий мед можна розрідити, помістивши посудину з ним у теплу воду.

6. Хліб. Холодильник може подовжити термін придатності хліба, однак смакові властивості цього виробу під впливом низьких температур погіршаться. Найкращим місцем для зберігання хліба є хлібниця .

7. Горіхи. У холодильнику вони втрачають свій смак і всотують у себе аромати розташованої по сусідству їжі. Найкраще зберігати горіхи в герметичному контейнері за кімнатної температури.

8. Помідори. За низької температури їхні смак і текстура змінюються. Якщо помідор недозрілий, його краще помістити на підвіконня; якщо перестиглий — одразу приготувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, на чому безпечніше смажити їжу

9. Яблука. Їх сміливо можна тримати за кімнатної температури. Холодильник може продовжити їм життя хіба на декілька днів. При цьому яблука втратять свою хрусткість.

10. Кісточкові фрукти: персики, сливи, нектарини, абрикоси тощо. Якщо плоди недозрілі, слід тримати їх за кімнатної температури. В ідеалі — у паперовому пакеті.

11. Ягоди. Холодильник не врятує їх від псування: навіть за низької температури більшість швидко покривається пліснявою, особливо якщо були попередньо промиті. Рекомендується купувати ягоди в такому обсязі, який можна з'їсти протягом дня.

Хіти тижня. Дотиснуть? Знайшли небезпечні речовини: У справі про ДТП з Зайцевою стався новий поворот

понеділок, 19 серпень 2019, 0:35

Представник потерпілої сторони у справі про аварію на Сумській має намір ініціювати розслідування дій експертів з інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які проводили експертизи у справі. Про це заявила адвокат Лариса Матвєєва для NewsRoom, повід...

Унікальні знахідки: Під найгіршою трасою України виявили поховання часів біблійного Мойсея (відео)

понеділок, 19 серпень 2019, 0:30

Місцеві мешканці і гадки не мали, що таке ховає їхня земля. Під час будівництва траси Н-14 Кропивницький-Миколаїв шляховики зачепили два стародавні кургани. Пам’ятки б зникли, але служба автодоріг профінансувала проведення археологічних розкопок. Вияви...