А ви це знали? Раннє пробудження зменшує ризик розвитку поширеної хвороби

Жінки, які рано прокидаються, рідше страждають на депресію.

Ілюстрація: eva.ru

Науковці з Колорадського університету в Боулдері виявили зв'язок з раннім пробудженням та ризиком розвитку психічного захворювання, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні взяли участь понад 32 тисячі жінок. Вчені вивчали їх хронотип - характер добової активності. Вони також брали до уваги наявність або відсутність шкідливих звичок, рівень задоволення життям та інші чинники.

Науковці встановили, що ті учасниці, які рано прокидалися, рідше страждали на депресію. У жайворонків ризик розвитку цього захворювання був нижчий на 27% у порівнянні з совами.

Таким чином, хронотип людини впливає на його психічне здоров’я. Вчені пояснюють, що це пов’язано з кількістю денного світла, яке отримує людина.

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

понеділок, 6 травень 2024, 7:40

Син голови партії ВО Свобода, ексдепутата Олега Тягнибока Гордій отримав поранення на фронті. Про це у неділю, 5 травня, Олег Тягнибок повідомив у Facebook. . "Гордій каже, що тепер святкуватиме День народження двічі - день за днем, 3 і 4 травня. Свя...