"Сезон помідорів в повному розпалі. У рейтингу найбільш корисних продуктів помідори займають одну з перших сходинок, в основному завдяки вмісту лікопену", - пише у своєму блозі дієтолог Світлана Фус, повідомляють Патріоти України, і продовжує:
"Лікопен не синтезується в організмі людини, а поступає тільки з їжею. Основним його джерелом є томати - до 80% від загального споживання. Це пігмент з групи каротиноїдів, який надає яскравий червоний або помаранчевий колір овочам і фруктам.
В залежності від сорту помідорів, лікопену в них міститься від 5 до 50 мг/кг. Вміст лікопену зазвичай корелює з інтенсивністю червоного забарвлення цього плоду. Брак лікопену відчувають курці або люди, які нехтують овочами або їдять їх час від часу.
Рекомендовано, щоб в денний раціон входило 5 - 7,5 мг лікопену. Значну його кількість можна отримати зі свіжих томатів, томатного соку або натуральної томатної пасти. Помідори обережно слід вживати людям з алергіями на продукти з яскравим забарвленням, при захворюваннях нирок, подагрі, підвищеній кислотності шлунку, виразці і гастриті".
Франківський районний суд Львова оштрафував на 51 грн чоловіка, який перебував оголеним на вулиці. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 21 липня у Єдиному судовому реєстрі, передають Патріоти України. Як зазначили у документі, випадок стався піз...
Працівниця друкарні 24Print, щодо якої раніше виник скандал через цензурування плакатів мітингувальників, пояснила, за яким алгоритмом приймаються рішення щодо того, чи друкувати продукцію для мітингувальників на акції протесту. Мітинги тривають цими д...