
"Сезон помідорів в повному розпалі. У рейтингу найбільш корисних продуктів помідори займають одну з перших сходинок, в основному завдяки вмісту лікопену", - пише у своєму блозі дієтолог Світлана Фус, повідомляють Патріоти України, і продовжує:
"Лікопен не синтезується в організмі людини, а поступає тільки з їжею. Основним його джерелом є томати - до 80% від загального споживання. Це пігмент з групи каротиноїдів, який надає яскравий червоний або помаранчевий колір овочам і фруктам.
В залежності від сорту помідорів, лікопену в них міститься від 5 до 50 мг/кг. Вміст лікопену зазвичай корелює з інтенсивністю червоного забарвлення цього плоду. Брак лікопену відчувають курці або люди, які нехтують овочами або їдять їх час від часу.
Рекомендовано, щоб в денний раціон входило 5 - 7,5 мг лікопену. Значну його кількість можна отримати зі свіжих томатів, томатного соку або натуральної томатної пасти. Помідори обережно слід вживати людям з алергіями на продукти з яскравим забарвленням, при захворюваннях нирок, подагрі, підвищеній кислотності шлунку, виразці і гастриті".
Десятиліття досліджень підтверджують, що фізична активність є потужним захистом від когнітивного зниження, включаючи деменцію. Нове масштабне дослідження, опубліковане в рамках Фремінгемського дослідження серця (США), дало одні з найчіткіших відповідей...
У Серебрянському лісі на позиції українських прикордонників з’явилася несподівана гостя - білка, якій бійці дали псевдо "Дейл". Пухнаста ревізорка провела "інспекцію" амуніції та запасів провізії, ніби перевіряючи, чи не сумують воїни і чи є в них чим ...