
"Сезон помідорів в повному розпалі. У рейтингу найбільш корисних продуктів помідори займають одну з перших сходинок, в основному завдяки вмісту лікопену", - пише у своєму блозі дієтолог Світлана Фус, повідомляють Патріоти України, і продовжує:
"Лікопен не синтезується в організмі людини, а поступає тільки з їжею. Основним його джерелом є томати - до 80% від загального споживання. Це пігмент з групи каротиноїдів, який надає яскравий червоний або помаранчевий колір овочам і фруктам.
В залежності від сорту помідорів, лікопену в них міститься від 5 до 50 мг/кг. Вміст лікопену зазвичай корелює з інтенсивністю червоного забарвлення цього плоду. Брак лікопену відчувають курці або люди, які нехтують овочами або їдять їх час від часу.
Рекомендовано, щоб в денний раціон входило 5 - 7,5 мг лікопену. Значну його кількість можна отримати зі свіжих томатів, томатного соку або натуральної томатної пасти. Помідори обережно слід вживати людям з алергіями на продукти з яскравим забарвленням, при захворюваннях нирок, подагрі, підвищеній кислотності шлунку, виразці і гастриті".
У Києві 20-річний ветеран, який втратив усі кінцівки на війні, не зміг відновити банківську карту, бо не зміг тримати її для підтвердження. Глава НБУ перепросив та пообіцяв доставити військовому картку особисто. Інформацію про скандальне рішення банку ...
Можливо тодішні скандинави таким чином хотіли задобрити своїх богів, аби мати гарні улови та інші гаразди. У Швеції археологи виявили 5000-річний скелет собаки, похований разом із кістяним кинджалом. Знахідку зробили під час будівництва нової високошви...