А Зайцева слідом? Винуватець кривавої ДТП у Харкові намагається вийти на свободу

Захист Геннадія Дронова, якого засудили на 10 років за смертельне ДТП на Сумщині в Харкові, готує апеляцію. Також на сайті президента збирають підписи під електронною петицією про помилування Дронова, повідомляють Патріоти України.

На ранок вівторка, 5 березня, її вже підписало 3124 осіб при необхідних 25 тисячах. Як сказав адвокат Дронова Сергій Перепелиця, ініціатор петиції не він, а обурені громадяни.

"Давати юридичну оцінку петиції я вважаю некоректним. Але з людської точки зору вона показує, що громадяни незадоволені таким рішенням суду і хочуть, щоб Дронов був виправданий. Підготували звернення розгнівані українці, я не є ініціатором її, але у себе в соцмережі поширюю її і підтримую. Думаю, що потрібно використовувати будь-яку можливість, щоб відстояти підзахисного", сказав Перепелиця.

За словами захисника, суд не надав можливість Дронову хоч якось компенсувати матеріальні втрати потерпілим. Нагадаємо, суд вирішив, що обвинувачені повинні виплатити по 1 млн кожному потерпілому.

"Його автомобіль, який побував в ДТП, знаходиться на штрафмайданчику. Суд у вироку вказав, що авто треба повернути власнику. А як його повернути, якщо власник зараз знаходиться в СІЗО. Ще до вироку я звертався до судді з проханням дати дозвіл начальнику СІЗО запевнити довіреність на отримання та продаж автомобіля. Але суддя мені відмовив. А потім суд закінчився і все", каже Перепелиця.

Тепер адвокат чекає, коли почнеться апеляційний розгляд справи і знову спробує оформити довіреність на отримання та продаж машини.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...