Акт вандалізму відразу після продажу за $1 300 000: Всесвітньо відомий художник показав, як вмонтував механізм самознищення свого шедевра, і пояснив навіщо (відео)

Хто і як запустив механізм подрібнювача паперу в рамі - невідомо. Про почуттях переможця аукціону нескладно здогадатись.

Художник Бенксі оприлюднив запис того, як в раму його відомого витвору монтували шредер (подрібнювач паперу.-ред.), який порізав малюнок після продажу на торгах Sotheby's, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На відео чоловік, обличчя якого приховане, монтує механізм подрібнення паперу в раму картини "Дівчинка з червоною повітряною кулею". У супроводжуючому тексті пояснюється, що художник зробив це кілька років тому на випадок, якщо його роботу коли-небудь виставлять на продаж.

Після кадрів з шредером на відео показаний аукціон, а потім акт самознищення. Хто і як запустив фатальний механізм - невідомо.

"Схоже, нас тільки що отбенксілі", - прокоментував подію голова відділення сучасного мистецтва аукціону Алекс Бранчік.

На торгах картину продали за $ 1,3 мільйона. Мистецтвознавці зазначають, що після цього інциденту її вартість може зрости.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...