Акція "Е-десятина": Голові НАЗК запропонували поділитися своїми статками з армією

У фонді "Повернись живим" зауважують, що місячна зарплата Наталії Корчак дала б змогу повністю покрити витрати по одному з поточних проектів.

Наталії Корчак запропонували поділитися доходами на потреби армії. Фото:facebook

Волонтери запропонували очільниці НАЗК Наталії Корчак перерахувати 10% зарплати на потреби армії. Про надіслане до неї звернення повідомляється на сторінці фонду "Повернись живим" у Facebook, інформують Патріоти України.

"На жаль, вже три тижні, ми не маємо змоги надсилати нові звернення в рамках акції "Е-десятина". Адже реєстр е-декларацій не працює справно, відповідно, ми не можемо готувати адресні листи", – зазначають вони.

У "Повернись живим" зауважують, що місячна зарплата Наталії Корчак дала б змогу повністю покрити витрати по одному з поточних проектів фонду.

"Нагального вирішення потребує один з наших проектів по забезпеченню ремонту колісної техніки на передовій. Для докомплектації мобільної станції техобслуговування необхідно придбати підйомник вартістю близько 100 тис. грн. Проаналізувавши рівень грошового забезпечення керівника НАЗК – Наталії Корчак (враховуючи надбавки та премії в середньому від 80 до 120 тис. грн. на місяць) – ми дійшли висновку, що річна "десятина" від її прибутку – як раз дала б змогу забезпечити виконання цього проекту", – констатують волонтери.

На їх переконання, так як саме НАЗК відповідає за забезпечення роботи реєстру е-декларування – логічно буде якщо керівник НАЗК долучитися до акції, та власним прикладом показати здатність брати відповідальність за результат.

Нагадаємо, акцію е-десятина волонтери, що займаються допомогою армії започаткували у листопаді 2016 року після оприлюднення е-декларацій топ-посадовців. ми написали листи 143 можновладцям, серед яких депутати ВРУ, керівники держадміністрацій, прокурори, судді та мери міст.

В рамках акції вже залучено допомоги від е-декларантів на суму майже 1 млн. грн. Ці гроші стали позашляховиками, оптичними приладами та планшетами з системою коригування вогню, і дали підрозділам ЗСУ перевагу над супротивником.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...