"Але й топтати пам'ять людей, своїх же земляків, - гріх": Пост "ватного" луганчанина спровокував скандал в мережі

Луганчанин Юрій Ткаченко, який працює в сепаратистських ЗМІ, кинув виклик суспільству, розповівши, як він "відзначив" День пам'яті жертв Голодомору в Україні.

Україна відзначила День пам'яті жертв Голодомору. Фото: iPress.ua.

Бурхлива дискусія між проукраїнськи налаштованими користувачами і "ватниками" виникла в соцмережі Facebook на сторінці луганської журналістки Яни Осадчої, яка живе і працює зараз в Києві. Журналістка розмістила у себе пост луганчанина Юрія Ткаченка про те, як він вдавався до обжерливості в День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій, який відзначався в Україні 26 листопада, пишуть Патріоти України.

Яна Осадча нагадала автору поста про те, що навіть в тих регіонах України, які не постраждали під час Голодомору 1932-33 років, проводилися жалобні заходи, і люди ставили запалені свічки на підвіконня. У той же час деякі жителі Луганської області, "де люди вмирали, з ранку жеруть курку і запитують, чи погано про це писати".

У коментарях до посту Яни Осадчої деякі користувачі однозначно засуджували вчинок Юрія Ткаченка. Писали, що "дружба з комуняками до добра не доводить", натякаючи на те, що Ткаченко (він-журналіст, до 2014 року працював кореспондентом "Комсомольської правди в Україні" в Луганщині, зараз працює в пропагандистських виданнях "ЛНР") симпатизував політичним силам лівого спрямування.

"Твоя свічка - це твоє бажання вшанувати пам'ять померлих в муках. Немає потреби її ставити - не ставте. Але і топтати пам'ять людей, своїх же земляків, - гріх", - охарактеризувала вчинок земляка Яна Осадча.

Сам Юрій Ткаченко та інші луганчани, які брали участь в дискусії, відповідали на випади пропагандистськими штампами: "Це не пам'ять, а шоу", "Яна, вітаю з новим стуком!", "Кількість жертв голодоморів на Луганщині так і не змогла назвати ні одна повія від історії, що мала доступ до всіх архівів за роки незалежності. Кількість жертв сучасного людомору частково загальновідомо "...

Зрештою дискусію через непродуктивність припинила сама її ініціатор. "Я припиняю дискусію, бо безглуздо товкти воду в ступі", - резюмувала Осадча.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...