Американські психологи закликали батьків розповісти дітям правду про Санта-Клауса

На думку психологів, дізнавшись правду деінде, діти потрапляють у скрутну моральну ситуацію.

Санта-Клаус. Фото: Avivas.ru.

Американські психологи просять батьків не приховувати від своїх дітей правду про те, що Санта Клауса не існує. Дослідження про це опубліковано в Lancet Psychiatry, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку психологів, брехня про існування Санта Клауса може виявитися руйнівною для дітей, а одним з її мотивів виступає бажання самих батьків повірити в неї і таким чином повернутися в дитинство.

На думку вчених, коли діти дізнаються про те, що різдвяний чарівник, який живе на Північному полюсі і може оцінювати вчинки інших людей, в тому числі і їх брехню, є вигадкою, це ставить дітей в скрутну моральну ситуацію.

Тим часом, на думку психологів, обманювати дітей іноді має сенс. Наприклад, коли вмирає улюблена домашня тварина, розумніше говорити про те, що кішка або собака потрапили в "спеціальне місце", ніж розповідати про смерть.

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...