"Андрій картав себе, що не зупинив тоді Каспера": У мережі розповіли зворушливі історії загиблих "кіборгів"

Один із кіборгів загинув на очах свого побратима...

Кіборги у ДАПі. Фото: соцмережі.

У мережі розповіли про двох загиблих кіборгів, які віддали свої життя в боях за ДАП. Про це йдеться на сторінці фонду в Facеbook, передають Патріоти України.

Історії загиблих Сергія Андрєєва та Святослава Горбенка вдалося дізнатися від дружини ще одного загиблого воїна - Анни Гарус, вдови загиблого Андрія Широкова з позивним Сім'янин. Веселою і відчайдушно-хороброю людини, з якою ще в "Десні" подружився Сім'янин, був Каспер - Сергій Андрєєв.

"Він активно освоював різні види зброї і проходив навчання. Виявилося, що вони обидва з Дніпра і майже однакові за віком. Коли у вересні вони зустрілися вдруге, це були вже Піски", - розповіла вона.

За її словами, Каспер загинув в аеропорту на очах у Сім'янина. "Почалася атака. Він виринув звідкись, крикнув: "Зараз, відстріляю ріжок і повернуся!". Кулеметна черга прошила його бронік. Він впав ... Андрій картав себе, що не зупинив тоді Каспера. За 10 днів він повернувся додому, на поховальному вінку він попросив написати: "Моєму побратимові. Вибач, що не вберіг ...", - додала Гарус.

А з 19-річним Скельдом, Святославом Горбенком, Сім'янин теж познайомився на полігоні. "Знаєш, я люблю жінок, - розповідав Сім'янин дружині. - Але Скельд був настільки красивим і світлим, що на нього хотілося дивитися! Він був еталоном нашої української краси. Козак. Високий, атлетичний. З гарними рисами обличчя і розумним поглядом. ...Коли в Десні ми бігали по 5 км, багато хто повертався на базу і падав відпочивати. А Святослав бігав з другою групою ще 5 км. Він був для всіх прикладом!". Скельд загинув від прямого попадання танка в укриття. Нагадаємо, бої за ДАП тривали з вересня 2014 до січня 2015 242 дня.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...