Аномальні явища чи секретні військові експерименти? Шведські дослідники висунули власну версію загибелі туристів на перевалі Дятлова

Шведські дослідники, які відвідали місце загибелі тургрупи Дятлова в Уральських горах, висунули найбільш ймовірну версію того, що сталося в 1959 році. За їх словами, причиною смерті дев'яти осіб, швидше за все, стали погодні умови, повідомляють Патріоти України.

Дослідники Річард Хольмгрен і Андреас Лільегрен з Лінчепінга вирушили до гори Холатчахль, в околицях якої загинули туристи, тим же маршрутом, яким йшла група Дятлова. Вони звернули увагу, що дорога забирає багато сил, а на місці ночівлі було дуже холодно і тихо - температура повітря опустилася до 50 градусів нижче нуля, а в наметі їжа швидко перетворювалася на шматки льоду.

Хольмгрен прийшов до висновку, що група Дятлова загинула через суворих погодні умови, коли намет радянських мандрівників накрила особливо сильна буря. При цьому чимало травм, виявлені у загиблих, також мають природні причини.

За його словами, тиск товстого шару снігу могло роздрібнити грудні клітки у тіл, а відсутність очей і мови у однієї із загиблих пояснюється розкладанням, оскільки її труп лежав обличчям вниз в поточному струмку.

Учасники нової експедиції визнали, що деякі деталі, такі як пошкодження черепа і підвищена радіоактивність на одязі, не можуть бути пояснені погодою. Однак дослідники відкинули версії, згідно з якими туристи були вбиті мансі, місцевої народністю, загинули через лавину або стали жертвою аномальних явищ або секретних військових експериментів.

Перевал Дятлова названий на згадку про туристичну групу під керівництвом Ігоря Дятлова, яка загинула при загадкових обставинах взимку 1959 на Північному Уралі. За версією слідства, смерть дев'яти радянських туристів була викликана "стихійною силою, подолати яку люди були не в змозі". Висувалися різні версії події, у тому числі випробування радіоактивної зброї і контакт з інопланетними істотами.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...