"Антихрист на чолі всесвітньої павутини": Патріарх Кирило заявив, що користування гаджетами може наблизити апокаліпсис

Глава РПЦ висловив побоювання, що якісь "технічні засоби" в майбутньому дадуть можливість отримати доступ до всієї інформації, яка міститься в інтернеті.

Патріарх Кирило висловився щодо гаджетів. Ілюстрація: ТСН.

Російська православна церква не заперечує проти технічного прогресу і визнає зручність сучасних гаджетів, однак застерігає про їхню небезпеку. Про це в ефірі телеканала "Россия 1" заявив патріарх РПЦ Кирило, передають Патріоти України.

"Гаджет дуже привабливий. Але мало хто знає, що кожного разу, коли ви користуєтеся гаджетом, хочете ви цього чи не хочете, вмикаєте геолокацію чи не вмикаєте, хтось може точно знати, де ви перебуваєте, точно знати, чим ви цікавитеся, точно знати, чого ви побоюєтеся. Тому всесвітня мережа гаджетів дає можливість здійснювати вселенський контроль над людським родом", – пояснив свою думку патріарх.

Він висловив побоювання, що якісь "технічні засоби" в майбутньому дадуть можливість дістати доступ до всієї інформації, яка міститься в інтернеті, що означатиме передвістя "приходу антихриста". "Антихрист – це та особистість, що буде на чолі всесвітньої павутини, яка контролює весь людський рід. Отже, сама собою структура становить небезпеку. Не має бути єдиного центру, принаймні, в осяжному майбутньому, якщо ми самі не хочемо наблизити апокаліпсис", – сказав Кирило.

Він визнав, що, говорячи про небезпеку електронних пристроїв, церква може накликати на себе "не стільки праведний, скільки яскраво виражений гнів".

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...