"Апостоли любові": Папа Римський назвав українських жінок героїнями

Франциск відзначив роль жінок в історії української церкви, котрі, за його словами, хрестили дітей і мужньо передавали віру в складні часи, а також оцінив їх внесок у догляд за людьми похилого віку в Італії.

Папа Римський Франциск. Фото: kurs.if.ua

Папа Римський Франциск у неділю, 28 січня, відвідав українську громаду в соборі Святої Софії в Римі. Зустріч відбулася на запрошення глави Української греко-католицької Церкви (УГКЦ) Святослава Шевчука, повідомляють Патріоти України.

Під час зустрічі з громадою понтифік подякував українським жінкам, які доглядають в Італії за старими людьми, а також за хворими та дітьми. Він назвав їх "апостолками милосердної любові та віри"."Українські жінки - дійсно героїні", - сказав понтифік.

Папа Римський і Святослав Шевчук разом помолилися за мир в Україні. Глава Української греко-католицької церкви назвав конфлікт на Донбасі "забутою війною" і відзначив, що це один із "найбільших конфліктів Європи після Другої світової".

Понтифік також згадав ситуацію на сході України і сказав, що благає, аби "змовкла зброя". "Розумію, що в той час, коли перебуваєте тут, ваше серце б'ється для вашої країни, й пульсує не лише з любов'ю, але й з почуттям тривоги, насамперед через лихо війни та економічних труднощів", - сказав він.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...