Батьки шоковані: На Київщині дитмайданчик збудували просто під високовольтною лінією (фото)

За словами працівника РЕС, у випадку падіння дроту - зона ураження сягає 8 метрів.

Дитмайданчик. Фото: ЖЖ

У селі Гатне на Київщині дитячий майданчик збудували просто під лінією електропередач інші – у кількох метрах від газової підстанції. Про це повідомляє "Громада Київщини", передають Патріоти України.

Відзначається, що село з річним бюджетом у 41 мільйон 600 тисяч гривень, 1 мільйон 300 тисяч гривень витратило на дитячі майданчики. На вулиці Каштановій місце розваг для малюків спорудили з грубим порушенням техніки безпеки – просто під ЛЕП.

Небезпечне сусідство: знизу діти, зверху ЛЕП. За словами працівника РЕС, у випадку падіння дроту – зона ураження сягає 8 метрів

Згідно з правилами охорони електричних мереж, забороняється влаштовувати спортивні майданчики для ігор в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв.

За даними порталу, сільський голова Броніслав Корицький був на дитмайданчику, але небезпеки не помітив.

Пізнішу у коментарі він запевнив, що майданчик треба перенести.

"Я знаю про це. Я якраз був на лікарняному, я сказав їм, що там треба або переносити лінію, або демонтувати їх. Я якраз приїхав, коли вони його вже поставили. Я кажу: "Де ви поставили його? Це ж лінія електропередач!" Я в курсі. Хоча там депутат і був, я ще його набрав і сказав: "Вадим, ти ж відповідальний, в рішенні прописано, що ти звернувся, і ви показали, де треба розташувати, в якому місці. Ти ж не подивився.. що там лінія електропередач?", – сказав Корицький.

Ініціатор благоустрою території навколо майданчика депутат сільради, голова комісії з питань освіти, культури та соціального захисту населення, киянин Вадим Вахненко після зауваження запевнив у facebook, що майданчик перенесуть.

Ще два майданчики на вулиці Лісовій та Комарова побудували поруч з газовою підстанцією. Більше того – елементи майданчика оточують ГРП з обох сторін.

Корицький пояснив, що майданчик біля ГРП стоїть давно.

"Та вона вже там давно стоїть… Ну і що? У нас нема таких місць, щоб можна було поставити. На Лісовій вона давно стоїть та площадка", – сказав сільський голова.

Мешканці переконані, що тепер доведеться все переробляти – а це додатковий час і матеріальні ресурси.

До того ж сільська рада не надає рішення та викопіювання з генплану, тож досі невідомо, де мали б бути офіційно розташовані дитмайданчики.

Також мешканці наголошують, що село виділило на благоустрій дитмайданчиків 61 тисячу гривень, але замість комунальників лад на територіях наводили місцеві жителі і депутати.

Це обурило місцевих мешканців. Люди кажуть, що готові із задоволенням працювати для громади, але не розуміють, чому вони повинні робити оплачену з їхнього ж бюджету роботу комунального підприємства.

Також у жителів викликає запитання якість і вартість піску, закуплена сільрадою в "МКП "Гатне" по 235 гривень за тонну. Адже для дитячих майданчиків радять використовувати сертифікований річковий пісок без домішок. Вартість такого піску від 100 до 150 гривень/тонна. Якщо ж сільрада закупила не річковий пісок, а, наприклад, яровий – то його вартість ще нижча 60-100 гривень.

При облаштуванні майданчика на вулиці Райдужній використаний, за словами депутата Вахненка, яровий пісок. Цей пісок жовтого кольору, неоднорідний з глиною і корінням дерев.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...