"Бендерівщина" на берегах Неви: У Петербурзі лже-консул торгував паспортами неіснуючої держави

Прибутковий бізнес організував колишній капітан далекого плавання Валерій Суханов.
Капітан далекого плавання дурив довірливих іноземців. Ілюстрація: соцмережі.

У Санкт-Петербурзі розслідують справу про продаж паспортів неіснуючої острівної держави ASPI, передають Патріоти України.

Прибутковий бізнес організував колишній капітан далекого плавання Валерій Суханов. Він сам придумав королівство, проголосив себе його консулом і почав торгувати паспортами, а також водійськими правами. Чергового покупця поліція виявила днями. У майбутніх «співгромадян» псевдоконсул брав відбитки пальців, коли ж підданих королівства з дивними документами затримували, не соромився приїжджати в ділянку розбиратися.

«Показував фото з пальмами»
"Консул Вільного Островного королівства ASPI. Допоможу з отриманням громадянства і реєстрацією", - такі візитки роздавав на Сінному ринку в Санкт-Петербурзі Валерій Суханов. На пропозицію придбати паспорт маленької, але гордої держави в Тихому океані відгукувалися в основному приїжджі з ближнього зарубіжжя. На даний момент у справі проходять шестеро покупців фіктивних документів. Останнього виявили минулого тижня.
Але в поліції припускають, що таких набагато більше, просто поки вони не потрапили в поле зору. «Люди, природно, не знали, що купують паспорт неіснуючої країни. Суханов їм розповідав, що ASPI - невелика острівна держава. Для достовірності навіть фото з пальмами показував. Покупці вірили. Тим більше, крім візиток, він виготовив собі консульську картку з усіма печатками", - розповіли РІА "Новини" в Центрі «Є» ГУ МВС Росії по Санкт-Петербургу і Ленобласті.
Отримували документи приїжджі з Пакистану, Узбекистану, Таджикистану. У кожного була своя причина стати громадянином ASPI. Наприклад, залучений в аферу пакистанець прибув до Санкт-Петербурга вчитися на лікаря. Через два роки термін дії його паспорта закінчився, але на батьківщину студент вирішив не повертатися. Замість цього обзавівся паспортом королівства.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...