Бережіть дітей! У кіберполіції попередили про небезпечні групи у соцмережах, у яких доводять підлітків до самогубства (фото,16+)

Вкоротити собі життя, впливаючи на нестійку підліткову психіку, спонукають професійні психологи, влаштовуючи таким чином кривавий флешмоб, відеозаписи з якого продаються у мережах Інтернет або у Darknet.

Ілюстрація:http://cripo.com.ua/?

У соціальних мережах з'явилися небезпечні групи, у яких кваліфіковані психологи спонукають підлітків вкорочувати собі життя. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції України, зазначають Патріоти України.

"Відомо, що фанати таких спільнот називають себе "китами", тому що тварини асоціюються у них зі свободою. Ці кити можуть літати, і цим, можливо, пояснюється те, що цей вид ссавців – один з небагатьох, представники якого добровільно можуть звести рахунки з життям. Тому у всіх шанувальників "моря китів" і "тихих будинків" на особистих сторінках зображені відео або малюнки з китами, що літають", – зазначають у департаменті.

У кіберполіції додали, що адміністратор такої групи у соцмережі схиляє дитину до виконання небезпечних завдань, у більшості яких підліток завдає собі каліцтв та болю. Щоб адміністратор групи знав, що завдання виконано – його потрібно зняти на відео.

"Коли адміністратор групи впевнений в тому, що дитина готова до самогубства, створюється аудіо з музикою, в якому дитина виступає в головній ролі, та оговорюються усі її проблеми, які вона озвучила "провіднику". Єдиний вихід із усіх проблем, який озвучується в цьому "творі", – вчинити самогубство. Перед цим дитина слухає аудіозапис та робить останній крок", – додали у кіберполіції.

Потім такі відеозаписи продаються в мережі Інтернет, або у Darknet.

Також кіберполіція опублікувала список найвідоміших небезпечних акаунтів і груп у соцмережах. Щоб переглянути – перейдіть за лінком.

Працювали на ворога: СБУ затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня

понеділок, 6 травень 2024, 15:57

Служба безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня, передають Патріоти України. Серед пріоритетних цілей вор...

Мобілізація в Україні триває: Жінкам яких спеціальностей потрібно оновити дані у ТЦК

понеділок, 6 травень 2024, 15:38

Згідно із законом про мобілізацію, жінки цілої низки спеціальностей після 18 травня також повинні оновити свої дані в ТЦК, передають Патріоти України. Зокрема, ідеться про представниць таких спеціальностей як фізична терапія, медична та психологічна ре...