Бережіться! Вчені назвали причину появи небезпечної форми раку

Наночастки, якими забруднені продукти харчування, харчові добавки, побутові речовини і ліки, можуть стати причиною розвитку дуже небезпечної форми раку. До такого висновку прийшли вчені Національного університету Сінгапуру, повідомляють Патріоти України.

За словами дослідника, наночастинки, які розробляються як засіб боротьби з пухлинами, можуть навпаки, прискорювати формування метастаз.

Так стало відомо, що частки, зроблені з золота, діоксиду титану, срібла та діоксиду кремнію, сприяють більш легкому проникненню ракових клітин в кровоносні судини. Феномен отримав назву NanoEL. Він прискорює поширення пухлинних клітин в інші тканини і органи, які в іншому випадку могли бути недоступні для злоякісних новоутворень.

Вчені дізналися, що пацієнти можуть піддаватися впливу наночастинок, що містяться в продуктах харчування, а це ускладнює боротьбу з пухлинами.

Однак дослідники знайшли і позитивний момент в NanoEL. явище сприяє легшому поширенню ліків в уражені тканини.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...