Бережіться, це вбиває! Вчені заявили про небезпеку популярної дієти

Раціон, що містить дуже багато білка, скорочує тривалість життя. Причина в тому, що надлишок білка порушує клітинні процеси. Стаття про це опублікована в журналі Current Biology, повідомляють Патріоти України.

Вчені з Інституту медичних досліджень Південної Австралії опублікували статтю про результати дослідження, які вони проводили на черв'яках і фруктових мухах-дрозофілах. Вперше ученим вдалося виявити біологічний механізм скорочення життя, який, як вважають дослідники, спрацьовує у випадку високого вмісту білка в їжі.

Як показують дані, надто білкова дієта провокує прискорення в процесі синтезу білків в клітинах, що збільшує відсоток «помилок». Таким чином клітини накопичують дефектні білки, а це негативно впливає на здоров'я їхнього носія і скорочує його життя. Водночас, вчені підтвердили зв'язок між низькобілковою дієтою, багатою на складні вуглеводи, – і довгим здоровим життям. "

Вуглеводи мають погану репутацію, але важливий баланс і розуміння різниці між швидкими й складними вуглеводами. Вуглеводи, багаті на клітковину, що містяться у фруктах, овочах, необроблених зернах і насінні, приносять найбільшу користь здоров'ю", - заявив учений Крістофер Прауд.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...