
Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори. Таких висновків дійшли вчені Єльського університету (США), повідомляється у прес-релізі на MedicalXpress, повідомляють Патріоти України.
Зазначається, що баланс бактерій у кишечнику людини надзвичайно важливий для організму, адже саме кишкові бактерії беруть участь у розщепленні білків, вуглеводів і жирів. А здатність цукру позбавляти кишечник настільки потрібних здоров'ю бактерій є гнітючим фактором.
Раніше вважалося, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишечнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишечника. Але у своєму дослідженні вчені довели, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.
Дослідники вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на утримання корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей. Виявилося, що сахароза, що складається з глюкози та фруктози, блокує вироблення білка Roc, необхідного для колонізації бактерії.
Штучний інтелект із психічними розладами? Психологи провели незвичне клінічне дослідження трьох популярних мовних моделей - ChatGPT, Grok та Gemini - використовуючи правила професійної психодіагностики. Результати виявилися несподіваними й навіть триво...
Провідні НЦ РФ нині буквально експериментують на кішечках, перевіряючи екстракти зеленого чаю та виноградних кісточок, для виявлення чинників уповільнення старіння, аби якось порадувати свого старого диктатора. Російські вчені почали шукати способи упо...