
Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори. Таких висновків дійшли вчені Єльського університету (США), повідомляється у прес-релізі на MedicalXpress, повідомляють Патріоти України.
Зазначається, що баланс бактерій у кишечнику людини надзвичайно важливий для організму, адже саме кишкові бактерії беруть участь у розщепленні білків, вуглеводів і жирів. А здатність цукру позбавляти кишечник настільки потрібних здоров'ю бактерій є гнітючим фактором.
Раніше вважалося, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишечнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишечника. Але у своєму дослідженні вчені довели, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.
Дослідники вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на утримання корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей. Виявилося, що сахароза, що складається з глюкози та фруктози, блокує вироблення білка Roc, необхідного для колонізації бактерії.
Нове дослідження University of New England показало, що у середньому жінки віддають перевагу партнерам, на 20 сантиметрів вищим за себе. Здається, це просто питання смаку, але насправді на вибір партнера впливають як еволюційні механізми, так і психоло...
На тлі негативних прогнозів щодо зростання цін на багато продуктів у передноворічні дні, особливо приємно, що як мінімум один продукт став набагато дешевшим порівняно навіть із 2024-м роком. Йдеться про капусту, ціни на яку падають у гурті та роздробі,...