
Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори. Таких висновків дійшли вчені Єльського університету (США), повідомляється у прес-релізі на MedicalXpress, повідомляють Патріоти України.
Зазначається, що баланс бактерій у кишечнику людини надзвичайно важливий для організму, адже саме кишкові бактерії беруть участь у розщепленні білків, вуглеводів і жирів. А здатність цукру позбавляти кишечник настільки потрібних здоров'ю бактерій є гнітючим фактором.
Раніше вважалося, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишечнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишечника. Але у своєму дослідженні вчені довели, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.
Дослідники вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на утримання корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей. Виявилося, що сахароза, що складається з глюкози та фруктози, блокує вироблення білка Roc, необхідного для колонізації бактерії.
Через пів року шлюбу чоловік подав до суду на свою дружину, бо, на його думку, вона їла надто багато. Китаєць вимагав повернути ¥20 000 (≈217 000 рублів), які він заплатив як викуп під час заручин, і ще 30 тисяч юанів за витрати на харчування, передают...
Все більше водіїв переходять на електромобілі, але одна поширена звичка продовжує шкодити навіть найсучаснішим авто — зарядка до 100% та тривале перебування на зарядці. Експерти наголошують: саме це найшвидше зношує акумулятор. Про це пише UA.Motors, п...