Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори. Таких висновків дійшли вчені Єльського університету (США), повідомляється у прес-релізі на MedicalXpress, повідомляють Патріоти України.
Зазначається, що баланс бактерій у кишечнику людини надзвичайно важливий для організму, адже саме кишкові бактерії беруть участь у розщепленні білків, вуглеводів і жирів. А здатність цукру позбавляти кишечник настільки потрібних здоров'ю бактерій є гнітючим фактором.
Раніше вважалося, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишечнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишечника. Але у своєму дослідженні вчені довели, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.
Дослідники вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на утримання корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей. Виявилося, що сахароза, що складається з глюкози та фруктози, блокує вироблення білка Roc, необхідного для колонізації бактерії.
У сучасному світі соцмережі стали частиною нашого повсякденного життя. Ми щодня публікуємо фото та відео зі свого особистого простору. Але чи означає це, що інші можуть вільно зберігати, поширювати або використовувати ці матеріали без дозволу.Про те, ч...
Внаслідок автокатастрофи у Словенії у середу, 30 липня, загинуло п’ятеро людей — четверо з них, ймовірно є українцями. Про це повідомив словенський телеканал 24ur.com, передають Патріоти України. За попередніми даними, український водій мікроавтобуса, ...