Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори. Таких висновків дійшли вчені Єльського університету (США), повідомляється у прес-релізі на MedicalXpress, повідомляють Патріоти України.
Зазначається, що баланс бактерій у кишечнику людини надзвичайно важливий для організму, адже саме кишкові бактерії беруть участь у розщепленні білків, вуглеводів і жирів. А здатність цукру позбавляти кишечник настільки потрібних здоров'ю бактерій є гнітючим фактором.
Раніше вважалося, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишечнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишечника. Але у своєму дослідженні вчені довели, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.
Дослідники вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на утримання корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей. Виявилося, що сахароза, що складається з глюкози та фруктози, блокує вироблення білка Roc, необхідного для колонізації бактерії.
Багато жителів Києва, а також інших міст України з вдячністю згадують своїх бабусь-дідусів, які колись поквапилися переїхати в столицю та інші великі міста, які тоді саме розвивалися, і зробили для них можливим отримання безкоштовного житла, передають ...
Українські біженці в Ірландії мають усвідомити, що державна допомога не буде вічною, і що треба працювати. Про це заявила пані посол України в Ірландії Лариса Герасько в інтерв’ю "Главкому", передають Патріоти України. Герасько зазначила, що частина ук...