Бережіться! Вживання популярного продукту збільшує ризик смерті

У дослідженні взяли участь майже 3 тисячі осіб віком від 30 до 54 років з гіпертензією (підвищення артеріального тиску).

Ілюстрація: 4mama.ua

Американські дослідники з жіночих лікарень Брігхем у Бостоні встановили, який популярний продукт підвищує ризик передчасної смерті, повідомляють Патріоти України.

За допомогою різних методів, у тому числі аналіз сечі, визначалася кількість спожитої солі впродовж 24 годин за кілька днів. Такі дані дозволили вченим визначити рівень надходить в організм солі.

Експеримент тривав протягом 24 років, за цей час померли 272 людини. Вчені встановили прямий зв'язок між кількістю споживаної солі і ризиком смерті.Дослідження показало, що при діапазоні 1200-9000 міліграм хлориду натрію в день найнижчий рівень споживання був найбезпечнішим.

Метод золотого стандарту виявив прямий лінійний зв'язок між збільшенням споживання натрію та збільшенням ризику смерті.

"Я взагалі міг би тебе застрелити!": Хмельницька адвокатка поскаржилась на погрози й тілесні ушкодження з боку працівників ТЦК

субота, 7 червень 2025, 22:29

Адвокатка Ірина Волошина заявила, що представники Хмельницького РТЦК та СП перешкоджали їй надавати правову допомогу клієнту, не пускали у приміщення та відштовхнули від дверей, завдавши легких тілесних ушкоджень у вигляд забою плеча. Крім того, за її ...

"На*** ви мені тут": Прихильниця Лукашенка обматюкала свою команду та епічно програла фінал "Ролан Гаррос" (відео)

субота, 7 червень 2025, 22:14

Перша ракетка світу з Білорусі Аріна Сабаленка обматюкала свою команду під час фінального поєдинку «Ролан Гаррос», повідомляють Патріоти України. У вирішальному третьому сеті поєдинку з американкою Коко Гауфф за рахунку 3-3 у Сабаленки не витримали нер...