Бережіться! Вживання популярного продукту збільшує ризик смерті

У дослідженні взяли участь майже 3 тисячі осіб віком від 30 до 54 років з гіпертензією (підвищення артеріального тиску).

Ілюстрація: 4mama.ua

Американські дослідники з жіночих лікарень Брігхем у Бостоні встановили, який популярний продукт підвищує ризик передчасної смерті, повідомляють Патріоти України.

За допомогою різних методів, у тому числі аналіз сечі, визначалася кількість спожитої солі впродовж 24 годин за кілька днів. Такі дані дозволили вченим визначити рівень надходить в організм солі.

Експеримент тривав протягом 24 років, за цей час померли 272 людини. Вчені встановили прямий зв'язок між кількістю споживаної солі і ризиком смерті.Дослідження показало, що при діапазоні 1200-9000 міліграм хлориду натрію в день найнижчий рівень споживання був найбезпечнішим.

Метод золотого стандарту виявив прямий лінійний зв'язок між збільшенням споживання натрію та збільшенням ризику смерті.

Антибіотики стають марними - кожна шоста хвороба стійка до лікування

середа, 29 жовтень 2025, 12:10

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, стійкість бактерій до антибіотиків зросла на 40%, а кожна шоста інфекція вже не піддається стандартному лікуванню, передають Патріоти України. Причина — надмірне та неправильне використання антибіотик...

Відправлять на "м'ясо": Російських курсантів перетворили на заручників армії - відрахуватися з військових вишів неможливо

середа, 29 жовтень 2025, 11:23

Курсанти російських військових академій скаржаться, що не можуть залишити навчання — їхні рапорти на відрахування просто не приймають. За словами студентів, адміністрації навчальних закладів навмисно затягують розгляд заяв, аби ті встигли підписати кон...