"Без дозволу": Генштаб з'ясовує, як бійці "ПС" опинилися біля шахти "Бутівка"

"Щодо цього інциденту проводиться розслідування. Поки у нас даних немає", - повідомив речник штабу АТО Лисенко.

Шахта "Бутівка". Ілюстрація:reporter.dn.ua

У Генеральному штабі ЗСУ проводять розслідування, яким чином бійці ДУК "Правий сектор", які не відносяться до ЗСУ, були на передовій. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"Щодо інциденту, який стався позавчора, коли згадувалась назва однієї з організацій (вочевидь, йдеться про ДУК "Правий сектор" та загибель чотирьох бійців в районі шахти Бутівка, - ред.). Як мені повідомили, у Генштабі ЗСУ зараз триває розслідування, яким чином люди, які не відносяться до ЗСУ, без відповідного дозволу знаходилися в тому місці.

Тому що найголовніше завдання для наших воїнів – це забезпечення безпеки, в тому числі і для мирного населення, і для волонтерів, які також бувають на позиціях наших підрозділів", - сказав Лисенко, зазначивши, що присутність волонтерів на позиціях узгоджується зі штабом АТО.

"Щодо цього інциденту проводиться розслідування. Поки у нас даних немає", - сказав речник АТО.

"Загибель людей на передовій обурила суспільство. Кожна людина, кожен українець, який зі зброєю в руках, або волонтер загинув від рук окупантів - є справжнім українцем, героєм. Тому порівнювати, що хтось більш патріотичний, а хтось менше - недоцільно.

Ми всі зараз перебуваємо під впливом цього конфлікту - хтось на інформаційному фронті, хтось на передовій, хтось в тилу. Тому будь-який українець, що загинув - це наша людина. Слава героям!" - підсумував Лисенко.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...