Без любові і родинного тепла: Як склалася доля дітей диктатора Сталіна (фото)

У Йосипа Сталіна було троє дітей - Яків, Василь і Світлана

Фото: ЗМІ

"Діти не вибирають батьків і вже тим більше діти не повинні нести відповідальності за їх вчинки", - пише Галина Струс для znaj.ua, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Зростаючі в привілейованому суспільстві нащадки Йосипа Сталіна не могли похвалитися особливим ставленням до себе: великий диктатор застосовував до них ті ж закони, що і до більшої частини населення СРСР. Яків, Василь і Світлана провели досить нещасне життя під пильною увагою холодної жорстокості Йосипа Сталіна.

Яків Джугашвілі

Сталін не мав теплих почуттів до старшого сина. Він не став вимінювати бранця з нацистського полону і взагалі ставився до нього з несхваленням, незважаючи на те, що Яків показав себе сміливим і розумним командиром. Старший син Сталіна так і загинув у полоні, застрелений звичайним конвоїром при спробі до втечі.

Світлана Аллілуєва

У кінці 1942 року юна дочка вождя закохалася в немолодого заслуженого режисера Олексія Каплера. Рік терпів Сталін ці відносини, а потім заслав Каплера у Воркуту. У 1948 році артист звільнився і приїхав до Москви і знову отримав заслання - на цей раз у виправний табір Інту.

Незабаром Світлана закохалася знову. Обранцем став її одногрупник з МДУ, Григорій Морозів. У пари навіть з'явився дитина, однак Сталін ніколи не бачив ні внука, ні його батька. Великий диктатор принципово відмовився від знайомства з Григорієм - хлопчиком зі зразкової єврейської сім'ї.

Василь Сталін

Василь ріс справжнім принцом. Після того, як в полон потрапив Яків, Сталін заборонив другому синові бойові вильоти - боявся залишитися без спадкоємця. Але і тут вождь не робив ніяких поблажок, караючи улюбленого сина за найменші прорахунки. Останній раз Василь Сталін був розжалуваний у солдати за те, що організував "рибалку" прямо з літаків: при скиданні снарядів в озеро, загинув один з кращих льотчиків полку і головний інженер по озброєнню.

Хокейна трагедія. Василь Сталін, затятий фанат хокею, не жалів нічого, щоб команда ВПС отримала чемпіонський титул СРСР. Отримавши нового гравця до складу, Василь вирішив "обкатати" його проти челябінського "Дзержинця".

Як командувач ВПС Московського ВО, він відрядив літак з командою в Челябінськ. Від страхітливих прогнозів метеорологів (а в той момент Урал був просто закритий для авіації), Василь відмахнувся. Літак хокеїстів розбився при посадці. А матч ВПС-"Дзержинець" все-таки відбувся. Василь так боявся батьківського гніву, що наказав приховати інформацію про трагедію. У команду набрали новий склад".

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...