Без шкоди для здоров’я: Дієтолог розповіла, скільки фруктів треба вживати на день

Фруктів не треба їсти багато, стверджує Оксана Скиталінська.

Дієтолог Оксана Скиталінська.  Фото: facebookХарчування має бути збалансованим і різноманітним, зазначають Патріоти України.

"Налягайте на овочі, їжте побільше фруктів, а жирних продуктів – якомога менше" – такі заклики часто можна почути від тих, хто пропонує "швидкі" дієти і обіцяє мало не блискавичне схуднення. Але такі поради насправді можуть бути дуже шкідливі для організму, каже відома українська лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

За її словами, харчування має бути збалансоване і різноманітне, тобто їсти треба всі натуральні продукти: і овочі, і фрукти, і м'ясо, а не відмовлятись від чогось. Якщо ігнорувати якийсь із цих продуктів, то може виникнути серйозний дефіцит корисних речовин. Бо якісь корисні речовини ми беремо із м'яса, якісь – із овочів та фруктів. Ці речовини одне одного не замінять.

"В той же час фруктів не треба їсти багато. Щодо яблук – достатньо вживати одне на день. Гуляє прислів’я "one apple a day keeps doctor away". Багато хто у такому прислів’ї фокусується саме на яблуці, але фокусуватися треба на кількості. Тобто один-два фрукти на день – цього достатньо для людини, яка веде сидячий спосіб життя, мало рухається", - каже Оксана Скиталінська.

Якщо ж людина - фізично активна і багато рухається, тоді фруктів треба більше, каже вона. "Фруктів також треба більше дітям, жінкам. Один-два фрукти – це дуже нормально. Але треба пам’ятати, що кращий фрукт – це овоч. У овочах менше глюкози, менше фруктози. Коли фруктози в організм поступає дуже багато, вона старить організм. Але це стосується не так фруктів, як готових оброблених продуктів на кшталт тістечок. Або фруктози, яка продається в супермаркетах. На жаль, вона позиціонується як дієтична їжа або їжа для хворих на діабет, але насправді фруктоза набагато шкідливіша, ніж звичайний цукор", - додає лікар.
Джерело: РБК-Styler

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...

"Колишніх десантників не буває": На фронті загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов

вівторок, 16 квітень 2024, 14:30

На війні, захищаючи Україну від російських загарбників, загинув міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов. Він вступив до лав ЗСУ восени 2022 року. Про це інформує "Суспільне", передають Патріоти України. Інформацію про загибель підтв...