Без тренувань і дієт: Вчені розповіли, як легко схуднути

Всі ми звикли, що для того, щоб схуднути, потрібно сісти на дієту і серйозно зайнятися спортом.

Ілюстрація: ЖЖ

Психологи відзначають, що іноді досить звернути увагу на навколишнє оточення і внести корективи. І улюблений будинок може стати причиною набору ваги або ж допомогти схуднути, повідомляють Патріоти України.

Причина в тому, що деякі речі, їх колір або положення підштовхують нас здійснювати деякі речі підсвідомо, або зовсім запускають певні процеси в організмі, наприклад, голод. І це часто і відбивається на стані фігури.

Зберігайте їжу в контейнерах

Іноді їсти починає хотітися від самого тільки вигляду їжі. Тому щоразу, заглядаючи в холодильник, нам хочеться перекусити. Щоб уникнути цього, не залишайте їжу на видному місці і зберігайте її в контейнерах.

Замініть всі тарілки на маленькі

Чим більше обідня тарілка, тим більше хочеться в неї покласти, і тим більше, відповідно, з'їдається. Тому вибирайте тарілки в діаметрі до 20 сантиметрів, щоб ваші порції сприяли схудненню.

Більш того, підбирайте посуд, який контрастує з кольором страв. Дослідження показало, що коли людям подавали білий рис на білих тарілках, вони з'їдали на 22% більше.

Купіть високі склянки

Від зайвої рідини також гладшають. І улюблені багатьма широкі вузькі стакани якраз цьому сприяють - вони створюють ілюзію вміщення малої кількості рідини, тому спустошивши один, відразу хочеться випити другий. А довгі вузькі келихи, навпаки, здаються об'ємними і допомагають контролювати обсяг рідини.

Приберіть зайві столи

Пора позбутися від зайвих столів у вітальні, спальні та ін. Адже стіл передбачає, що на ньому стоїть їжа, а якщо стіл близько і до нього можна легко дотягнутися, то постійно виникає бажання взяти ще один шматочок смачненького.

Приберіть всі фото продуктів

Позбавтеся від апетитних зображень фруктів, кави і печива, які є у вашому домі. Нехай вони і додають "родзинку", але при цьому провокують почуття голоду і підсилюють апетит від одного тільки погляду на них.

Зберігайте спеції в банках

Не секрет, що аромат деяких спецій стимулює бажання поїсти. До таких належить ваніль, кориця та ін. Цим, до речі, дуже часто користуються маркетологи. І щоб у вашому будинку не спрацював "гачок" популярних булочних і фаст-фудів, помістіть спеції в банки, що щільно закриваються кришками.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...