Без виснажливих дієт: Вчені розповіли, як прискорити обмін речовин і схуднути

У меню необхідно зменшити частку вуглеводів, віддавши перевагу жирам.

Вчені зі США прийшли до висновку, що низьковуглеводні дієти допомагають не тільки скинути вагу, а й прискорити обмін речовин. Згідно з їх дослідженням, люди з надмірною масою тіла, які замінили всі вуглеводи жирами, різко прискорили метаболізм, повідомляють Патріоти України з посиланням на журнал BMJ.

Так, після п'яти місяців дотримання низьковуглеводної дієти у людини витрачається приблизно на 250 калорій більше, ніж у тих, хто вживав багато вуглеводів і мало жирів. "Це наводить на думку, що обмеження споживання вуглеводів, можливо, допомагає зберегти бажану вагу після схуднення", - йдеться в дослідженні.

Крім цього, біологи відзначили, що не вважають розумною пораду рахувати калорії. На їхню думку, однакова кількість ккал, які людина отримує від жирів і вуглеводів, має різну цінність.

"Раціони, що відрізняються за співвідношенням вуглеводів і жирів, але містять однакову кількість калорій, зовсім по-різному впливають на гормони, почуття голоду й обмін речовин", - підсумовується в дослідженні.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...