Безславний кінець: Хорватський генерал, який випив отруту в Гаазі, помер

Скріншот

Хорватський генерал Слободан Праляк, який випив отруту під час оголошення вироку у Гаазькому трибуналі, помер у лікарні. Про це пише хорватське видання Vecernji list, повідомляють Патріоти України

Як відомо, після того, як суд підтвердив його 20-річне ув’язнення за злочини проти боснійських мусульман, Праляк випив щось зі склянки, яку проніс із собою у залу суду, заявивши, що це отрута.

Перш ніж перехилити чарку, він оголосив, що "Праляк не воєнний злочинець", і відмовився приймати вирок.

Засідання було негайно перервано, а Праляку на місці надали медичну допомогу, після чого його терміново госпіталізували у важкому стані.

У 2013 році Міжнародний трибунал з військових злочинів у колишній Югославії засудив Праляка на 20 років позбавлення волі за військові злочини під час хорватсько-боснійського конфлікту 1992-94 років.

Зокрема, він був одним з командувачів з’єднання, яке вчинило військові злочини проти боснійських мусульман у близько 30 муніципалітетах Боснії і Герцеговини. Крім того, він був засуджений за руйнування мосту XVI століття у місті Мостар.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.