Більше будь-якого метеорита: Неконтрольована китайська орбітальна станція ризикує впасти в густонаселеному районі Землі

З березня, з моменту втрати зв'язку з орбітальною станцією, китайці відмовчуються. Про що це говорить? - Не знають, що сказати. Тобто некерована махина в вісім тонн може впасти в будь-якому місці земної кулі.

Орбітальна станція "Тяньгун-1". Фото: stella-sol.infoЗапущена Китаєм в 2011 році орбітальна станція "Тяньгун-1" поступово сходить з орбіти і може впасти на Землю в непередбачуваному місці. До такого висновку приходять деякі спостерігачі, що стежать за траєкторіями навколоземних об'єктів за допомогою аматорських телескопів і камер, інформують Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Такої думки дотримується Томас Дорман, котрий неодноразово стежив за прольотами восьмитонної станції, яка з березня цього року втратила зв'язок із землею. «Якщо я не помиляюся, Китай буде чекати до останньої хвилини, щоб сказати світові, що у них проблема зі станцією», - сказав Дорман. «Якщо її уламки впадуть на населену територію, це буде дійсно не найкращий день ... Імовірність мала, але іноді такі речі трапляються, тому треба бути насторожі», - вважає він.

У березні представники китайського центру підготовки космонавтів пояснили, що втрата телеметрії зі станцією може привести до неконтрольованого її сходу з орбіти в майбутньому. На думку Дона Чена, експерта вашингтонського дослідницького центру Heritage Foundation, викликає підозру те, що китайська влада так і не оголосили передбачуване місце і час сходження. «Це може говорити про те, що сходження з орбіти буде неконтрольованим», - вважає експерт.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...