Більше не фантастика! Вчені розробили унікальний препарат, який рятує мозок від старіння

Нові експериментальні ліки, які підтримують клітини мозку, що старішають, дають надію на лікування втрати пам'яті, проблем з ухваленням рішень та інших розумових порушень, які часто зустрічаються в літньому віці. Про це пише The Guardian, повідомляють Патріоти України.

Передбачається, що такий ефект матиме лише одна таблетка на день для людей старших за 55 років. Випробування в лабораторії показали, що у старих мишей набагато краще працювала пам'ять вже через півгодини після приймання препарату. Вчені встановили, що після двох місяців лікування клітини мозку, які скоротилися у старих тварин, відновили до рівня "молодого" мозку.

Препарат – похідний з бензодіазепіну. Він може потрапити на ринок, коли клінічні випробування, які мають розпочатись протягом двох років, покажуть, що препарат безпечний і ефективний для людей. Головна авторка дослідження доктор Етьєн Сибіл зазначила, що користь від цього препарату може в перспективі отримати кожна людина літнього віку. Разом з цим зазначається, що препарат може запобігати "старінню" мозку, проте не може врятувати від деменції, яка вже вразила людину.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...