Більше працювати не пробував? В Івано-Франківську батько змусив доньку жебракувати, бо "мало зарплати"

За те, що дитина не була у цей день в школі, тата притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків (штраф).

Фото: ФБ

Батько, який має офіційну роботу і чотирьох неповнолітніх дітей, змусив свою 13-річну доньку жебракувати в Івано-Франківську. Про це пише "Курс" з посиланням на патрульну поліцію області, повідомляють Патріоти України.

20 березня поліцейським зателефонували на 102. Сказали, що біля центрального ринку жебракує чоловік разом з дитиною. За словами тата дівчинки, він приїхав до Івано-Франківська із Закарпаття просити в людей грошей, бо "зарплати мало, щоб годувати дітей".

Мовляв, дружина покинула, і він сам виховує чотирьох неповнолітніх дітей. При собі батько мав свідоцтва про народження дітей. Працівники ювенальної превенції з’ясували, що чоловікові 40 років, а доньці, що жебракувала - 13.

Батько каже, що за дві години перехожі накидали їм близько 200 гривень. Правоохоронці встановили, що в родині є ще троє дітей, чоловік офіційно працює.

Якщо він далі змушуватиме дітей жебракувати, йому загрожує кримінальна відповідальність. Стаття 304 Кримінального кодексу України (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) передбачає покарання обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк за втягнення неповнолітніх у систематичне випрошування грошей у сторонніх осіб.

"Вибачте, просто ніг немає": Герой України розповів, як його зупинили працівники ТЦК

субота, 2 серпень 2025, 22:14

Солдат Третьої штурмової, Герой України Андрій Сергієнко з позивним «2.0» розповів, як у Києві його зупинили працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Історією військовий, який на фронті втратив обидві ноги, поділився у ...

В клярі чи "по-домашньому, з часничком"?: Кухарі Дніпра вже експериментують зі стравами з сарани (відео)

субота, 2 серпень 2025, 21:49

Через нашестя сарани в українських регіонах кухарі Дніпра вже починають експериментувати з новим інгредієнтом. У деяких країнах Азії ця комаха давно стала делікатесом. Про це йдеться у сюжеті «Сусільного», передають Патріоти України. Кухар Дмитро Горба...