"Были покушения, угрозы": Режисера фільму про Майдан тероризували спецслужби Росії

Євген Афінєєвський пояснив, що хотів розповісти історію, представлену у фільмі від імені тих дівчат та хлопців, що стояли на Майдані, і яких вже немає в живих.

Євген Афінєєвський. Фото:www.forumdaily.com

Режисер номінованого на "Оскар" фільму про Євромайдан "Зима у вогні" Євген Афінєєвський в інтерв'ю Лайму розповів, чи з'явилися у нього вороги в Росії після появи кінокартини, передають Патріоти України.

"Так, були замахи, погрози, зламували мій телефон. Але я не хочу заглиблюватися в цю тему, адже я розумів, на що йду. З самого початку, коли я з'явився на Майдані, мене тероризували ФСБшники. Або ось Азаров (екс- прем'єр України, який втік до РФ - ред) нещодавно сказав, що мій фільм - нудна дешева саморобка. Добре, що я - американець і живу в США".

Афінєєвський не вважає, що його фільм повинен стати знаряддям боротьби проти російської пропаганди в світі:

"Я не є інструментом у цій війні і не хочу ним бути. Я - кіношник, який задокументував історію такою, як вона була, розповів її всьому світу. Я не знаряддя і не хочу, щоб мої камери були ним.

Я народився в Росії і вдячний російській культурі, в якій я вихований. Але не можу сказати, що я згоден з тим, що там зараз відбувається. Я бачив, що витворяють російські мас-медіа. Не люблю міркувати про політику, я - творча людина і створюю щось, що може змінювати суть. Я намагаюся дати можливість бути почутими тим людям, у яких її немає.

Я допомагаю розповісти свою історію тим хлопцям і дівчатам, яких вже немає в живих. Тим, хто стояв під кулями і під холодною водою, якою нас поливали. Тим, хто випробував на собі удари кийків і цькування газом. А пропаганда тут ні при чому. У мене навіть на сторінці у Facebook написано, що я не за пропаганду, я - за мир".

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...