Бо хрещений у Київському патріархаті: У Києво-Печерській лаврі відмовилися вінчати пару молодят

Інцидент трапився з відомими українськими важкоатлетами - Ігорем Шимечком та Юлією Калініною. В результаті молодята обвінчалися в одному з храмів Київського патріархату на Подолі.

Києво-Печерська лавра. ілюстрація:http://uateka.com/

У Києво-Печерській лаврі священики відмовилися повінчати молодят через те, що один з них був похрещений у церкві Київського патріархату, а не Московського. Про це повідомляє Gazeta.ua, передають Патріоти України.

Інцидент трапився з відомими українськими важкоатлетами - Ігорем Шимечком та Юлією Калініною.

"Ми разом дев'ять років. Весілля відкладали, бо мали мету — виграти Олімпійські ігри. Якось вранці цього року пили каву. Сказав Юлі: "Вдягайся, поїдемо в загс писати заяву", — каже 30-річний Ігор Шимечко.

Із дружиною 28-річною Юлією Калініною займаються важкою атлетикою. 28 квітня відгуляли весілля. До ресторану запросили 15 гостей.

— Планували повінчатися у ­Києво-Печерській лаврі, та нам відмовили, — розповідає Юлія. — Священик пояснив: не вінчаю тих, хто хрестився у церкві Київського патріархату. Це було про Ігоря. ­Обвінчалися у невеличкому храмі Київського патріархату на Подолі.

Юлія Калініна й Ігор Шимечко стоять біля храму на Подолі в Києві. Тут вінчалися 28 квітня. Чекають на народження доньки

Юлія — на шостому місяці вагітності. Від попередніх стосунків має доньку 13-річну Мирославу. Дівчина навчається у спортивному ліцеї в Білій Церкві на Київщині. Перед весіллям матері стала абсолютною чемпіонкою України з важкої атлетики.

— Мирославу народила у 15 років, — продовжує Юлія. — Коли разом виходимо на вулицю, всі думають, що ми сестри. Свого батька донька не знає. Тягнеться до Ігоря. Слухає його. Коли робить зауваження, не сердиться.

Торік на день святого Миколая замовила кофту, косметику, навушники й сестричку. Коли дізналася, щоб маю народити дівчинку, тішилася.

Подружжя мешкає у трикімнатній квартирі на столичних Позняках. Придбали її 2015 року.

— Маю хороших свекрів, — розповідає жінка. — Ольга Омелянівна — добра й позитивна жінка. Мирон Петрович — майстер на всі руки. Як гостює у нас, береться то картину вішати, то дверну ручку кріпити. Чоловік у нього вдався. Допомагає мені у всьому. На Великдень разом місили тісто, крутили голубці і фарбували яйця. Знаки уваги постійно проявляє. Відколи разом, щоранку будить поцілунком.

Юлія виборола медалі на трьох чемпіонатах Євразії. 2015-го виграла золото. Стала бронзовою чемпіонкою світу. На Олімпійських іграх-2012 у Лондоні посіла третє місце.

Ігор Шимечко виступав на трьох Олімпійських іграх. Є бронзовим призером чемпіонату світу та дворазовим чемпіоном Європи.

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...