"Бомжі" і мільйонери: Стали відомі підсумки декларування доходів столичними суддями, - ЗМІ

Бідні бомжі в суддівських мантіях! Все своє життя поклали на вівтар служіння державі - і на тобі, навіть на гуртожиток не напрацювали.

Доходи українських суддів. Фото: cripo.com.uaАктивісти руху "Чесно" почали роботу зі збору інформації для створення бази даних українських суддів. Дані про суддів столиці за 2015-й рік виявили серед представників законодавчих органів так званих "бомжів", а також кілька десятків мільйонерів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як пише представниця руху "Чесно" Галини Чижик, громадськими активістами було розпочато роботу зі збору інформації про українських суддів. На даний момент були піддані аналізу майнові декларації суддів столиці за 2015-й рік.

"Ми поставили амбітну мету - зібрати інформацію про сім тисяч суддів, які є в Україні. Ми почали з київських суддів, суддів вищих судів. Ми вже проаналізували їх майнові декларації за 2015-й рік", - повідомила Чижик.

За результатами зібраної інформації серед суддів були виявлені так звані "бомжі", за якими за документами не значиться жодного суб'єкта нерухомості. Тобто по суті вони є бездомними. Чижик підкреслила, що це виглядає досить дивно, так як в реальності не може бути правдою. Крім того, в ході збору даних "Чесно" виявила 42 мільйонера в вищих судах, а також суддів, які є власниками великої кількості ділянок землі.

За заявою Чижик, в ході створення так званої "суддівської бази даних" рух черпає інформацію виключно з відкритих джерел, направляючи запити в офіційні органи, а також за допомогою перевірки результатів журналістських розслідувань. Крім того, перевірці піддадуться і ті судді, які будуть проходити конкурс в новий Верховний суд. Отримана інформація про них буде передана в комісії. "Ми ставимо дуже амбітну мету - створити профайл кожного судді, який працює в Україні", - додала представниця "Чесно".

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...