"Божевільна опуклість": Вчені відтворили зовнішність Юлія Цезаря в 3D-моделі (фото)

Команда фахівців з Національного музею старожитностей (Лейден, Нідерланди) за допомогою 3D-технологій відтворила зовнішність Юлія Цезаря, повідомляють Патріоти України.

За основу візуалізації взяли скульптуру римського імператора з колекції самої установи. Однак деякі частини цього твору мистецтва були сильно пошкоджені: щоб відтворити відсутні елементи, довелося використовувати бюст Цезаря, що належить Археологічному музею Турина.

Одним з відкриттів свого проекту дослідники назвали те, що, як виявилося, у знаменитого правителя була неприродно опукла форма черепа.

"У нього на голові божевільна опуклість. Лікарі кажуть, що це може бути пов'язано з важкими пологами", - зазначає фізичний антрополог Майя Долосси, яка займалася реконструкцією.

У Національному музеї заявили, що в кінці серпня 3D-модель голови Юлія Цезаря встановлять в одному з виставкових залів.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...