Британські дослідники знайшли "ворота в пекло" (фото)

Місцеві жителі вважали, що з цієї діри виходили злі духи, які приносили з собою неврожаї, хвороби або смерть.

У Британії в печерах Кресвелл Крегс були виявлені сотні «слідів відьом», висічених на камені, і «ворота в пекло», передають Патріоти України з посиланням на Sky News.

Відмітини на стінах печер виявили ентузіасти з групи Subterranea Britannica Ед Уотерс і Хейлі Кларк. Гуляючи по печерах, дослідники натрапили на «сліди відьом». За їх словами, стелі і стіни печер були поцятковані захисними знаками і написами.

Раніше вважалося, що ці мітки - звичайні графіті, але тепер експерти вважають, що вони були призначені для того, щоб утримувати злих духів в пеклі. Причому передбачається, що одна колекція міток, вирізаних навколо метрового круглого отвору в одній з печер, попереджала про вхід в «підземний світ».
Місцеві жителі вважали, що з цієї діри виходили злі духи, які приносили з собою неврожаї, хвороби або смерть, а захисні знаки були покликані запобігти населення від бід.

Відзначається, що подібні сліди на стінах - не рідкість для цих місць. Найчастіше подібні відмітини знаходили в старих церквах і житлових будинках, часто біля вікон, дверних прорізів і камінів. Однак вперше в Британії було виявлено таку велику кількість і різноманітність міток.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...