Будні скреп. "Кричала на всю лікарню": Російські лікарі прооперували жінку без наркозу

Навколо обласної клінічної лікарні №2 у Тюмені (РФ) розгорівся скандал після того, як лікарі провели пацієнтці операцію без анестезії, повідомляють Патріоти України.

Син жінки Олег Коржанов розповів РЕН ТБ, що його мати розтрощила коліно, послизнувшись на перехресті. Вона повторно надійшла до лікарні для екстреного проведення операції з вилучення конструкції, яку їй поставили місяць тому. Хірургічне втручання провели, не дочекавшись дії лідокаїну.

"Металоконструкція розхиталася або ще щось трапилося, і спиця загрожувала проткнути шкіру. Лікарі вирішили замість планової операції зробити екстрену", — пояснив Коржанов.

За його словами, вони з матір'ю звернулися до травматологічного відділення. Після того, як прийшли результати аналізів, лікар прийняв рішення провести хірургічне втручання своїми силами, без підготовки. Незважаючи на те, що місцевий наркоз не подіяв, жінку повезли в операційну.

"Вона там кричала, але лікар продовжував витягувати. Взагалі жахливо. Мама... я побачив, як вона плаче, вона кричала просто на всю лікарню. Я не знав, що робити в цій ситуації. Вона не знала, що робити в такій ситуації", — сказав Коржанов.

Він також заявив, що лікар не пояснив, чому саме таким способом потрібно було проводити операцію. Медична сестра взагалі вийшла з операційної зі словами: "Що ви кричите?"

Коржанов уточнив, що наразі його мама потроху приходить до тями. У прес-службі департаменту охорони здоров'я йому запропонували написати на лікарів скаргу. У відомстві також заявили, що керівництво тюменської лікарні з'ясовує обставини інциденту.

"Перевірки щодо цього випадку зараз не проводиться, оскільки це регламентована дія, яка ініціюється після подачі заяви пацієнтом через офіційні канали зв'язку. Однак зазначимо, що при підготовці коментаря в лікарні проводився аналіз ситуації — перевірка наявності факту звернення і з'ясування обставин", — цитує "РИА Новости" слова свого співрозмовника.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...