Будьте обережні: Українців попередили про гриби з радіацією (відео)

Не варто купувати гриби у торговців на стихійному ринку.

В Україні зараз самий розпал грибного сезону. Стихійні торговці заполонили вулиці і пропонують свій товар. Найпопулярнішими грибами є лисички, але фахівці попереджають про небезпеку,через те, що них може міститися радіація. Про це повідомляється в сюжеті на телеканалі "Україна", передають Патріоти України.

На стихійному ринку пропонують лисички по 150 гривень і білі – по 130. Продавці стверджують, що збирали гриби під Києвом. Навіть якщо гриби і перевіряють, то дозиметри не показують місткість радіонуклідів, а лише радіаційний фон. Фахівці відзначають, що в державних лабораторіях гриби можна перевірити на спеціальному обладнанні – безкоштовно. Результат буде готовий протягом декількох годин.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...