Будьте пильні: з'явився небезпечний вірус, що заражає Android смартфони

Вірус Mazar під виглядом повідомлення впроваджується в гаджет, видаляючи і редагуючи в ньому файли.

З'явився небезпечний вірус, що заражає Android смартфони. Фото: lifehacker.ru.

Датська компанія, яка займається питаннями кібербезпеки, виявила небезпечний вірус, що поширюється на пристрої на базі Android. "Заражається" гаджет через отримане текстове повідомлення, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вірус під назвою Mazar впроваджується в гаджет і отримує адміністраторські права. Таким чином, у нього є доступ до всіх файлів, а також дзвінків і повідомлень.

У компанії попередили, що вірус вже встиг поширитися майже на 100 тисяч телефонів. Пояснили там і механізм зараження: власник пристрою отримує повідомлення, в кінці якого міститься посилання. Після переходу по ньому відбувається завантаження програмного забезпечення, яке дає анонімний доступ до стороннього гаджету, дозволяє видаляти і редагувати в ньому файли.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...