Будуть "сюрпризи": Українців попередили про аномальну погоду в лютому

Початок лютого 2018 ознаменується потеплінням, а також опадами у вигляді мокрого снігу.

Ілюстрація: penzalife.info

У лютому 2018 року температура буде трохи вище середньої для цієї пори року. Про це заявила представниця Українського науково-дослідного метеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Холод, про який говорили, в наших прогнозах не проглядається. Що стосується опадів, то на більшій частина території України - західні, північно-західні, центральні райони будуть схильні до дефіциту опадів. Це погано для кінця зими, тому що лютий готує для сільського господарства запас вологи ", - сказала вона.

За інформацією Укргідрометцентру, початок лютого 2018 ознаменується потеплінням, а також опадами у вигляді мокрого снігу. Погода буде сирою і вогкою. Незначне похолодання і снігопади прогнозуються в 15-20 числах лютого.

За довгостроковими прогнозами в кінці місяця нас також чекають рясні опади снігу. Синоптики стверджують, що сильні морози не передбачаються. Середня температура повітря буде в межах норми: -6 ...- 3ºС.

Однак народний провісник погоди, Леонід Горбань, спрогнозував, що лютий буде найморознішим зимовим місяцем в 2018 році. За його словами, з середини лютого країну накриють затяжні морози, але перед цим буде багато відлиг.

В Укргідрометцентрі зазначили, що лютий в Україні характеризується частою зміною атмосферних процесів, це призводить до коливання температури повітря. З середини лютого починається поступове підвищення температури. Середня температура повітря коливається в межах -7 ... -6ºС на сході і північному сході; -2 ... -1ºС на південному заході і на Закарпатті.

Абсолютний мінімум, -39ºС, температури був зафіксований в 1893 році в Луганську; максимум в Роздольному в 1958 році: + 24ºС. Середнє місячна кількість опадів становить 30-35 мм, для Закарпаття норма - 50 мм. Середня місячна температура лютого вище ніж в січні на 1-2ºС, на Закарпатті на 3ºС і тільки в Криму температура в лютому, майже така ж як і в січні, тобто -7 ... -4ºС.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...