Були такі голодні? На фестивалі плову люди влаштували бійку через їжу (відео)

Фестиваль плову "Оші палав", який 10 листопада проходив у парку імені Фірдоусі в Душанбе (Таджикистан), обернувся бійкою через їжу, повідомляють Патріоти України.

Після того, як чиновники і організатори свята виголосили промови на честь найбільшого в історії міста плову, а високопоставлені гості залишили фестиваль, організатори зняли міліцейські кордони навколо казана, де було близько тонни плову. Голодна юрба негайно накинулася на казан і почала їсти плов прямо руками.

Мерія міста Душанбе висловила жаль з приводу "ганебної поведінки" жителів міста, а один з чиновників столичного хукумата повідомив, що "деякі учасники цього жалюгідного видовища вже покарані". Але скільки саме людей були притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку під час фестивалю - в ОМВД по душанбинському району Фірдоусі не повідомили.

Плов для фестивалю "Оші палав" приготували семеро відомих кухарів Душанбе. Для нього були використані 250 кг рису, 200 кг м'яса, 35 кг моркви, 90 літрів масла, 1 кг зіри і 5 кг родзинок. "Загальна вага плову перевищує одну тонну", - розповів кухар Содірджон Мухаммаджонов.

Крім величезного "плову Душанбе", у парку плов готували ще в 400 казанах, але поряд з ними штовханини і бійок за їжу не спостерігалося.

Білі птахи в зловісній чорній хмарі: Під час ліквідації наслідків ракетної атаки РФ по Одещині рятувальники побачили сотні пеліканів (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:14

Під час ліквідації наслідків однієї з останніх повітряних атак РФ по Одещинні рятувальники побачили сотні пеліканів, які летіли крізь чорну хмару диму. Фото опублікували на Facebook-сторінці Головного управління ДСНС України в Одеській області, передаю...

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...