Був льотчиком першого класу: Під час катастрофи Су-27 загинув начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки (фото)

Олександр Фоменко служив у Збройних силах із 1992 року.

Майор Олександр Фоменко був військовим льотчиком 1-го класу. Фото: Air Force Command of UA Armed Forces.Під час аварії 15 грудня винищувача Су-27 у Житомирській області загинув військовий льотчик першого класу майор Олександр Фоменко. Про це повідомили у прес-службі командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook, передають Патріоти України.

"Дані пілота: майор Фоменко Олександр Васильович, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних сил Збройних сил України. 1975 року народження, українець, народився в місті Шостка Сумської області", – ідеться в повідомленні.

Фоменко служив у Збройних силах із 1992 року. Він освоїв літаки Л-39, МіГ-29 і Су-27. У командуванні повітряних сил зазначили, що у загиблого було понад 480 годин нальоту, зокрема 45 годин у 2018 році. Він був підготовлений до ведення бойових дій "у повному обсязі курсу бойової підготовки в якості інструктора в простих і складних метеорологічних умовах удень". У 2014 році Фоменко брав участь в АТО. У загиблого залишилися дружина і дочка.

Сеул вимагає у МОК гарантій що таке більше не повториться У Парижі а церемонії відкриття Олімпійських ігор Південну Корею представили як КНДР

субота, 27 липень 2024, 15:30

У Міжнародному олімпійському комітеті попросили вибачення. Під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 26 липня у Парижі спортсменів із Південної Кореї оголосили представниками Корейської народно-демократичної республіки, тобто Північної Коре...

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...