Був сином кулеметника УПА: Раптово помер відомий український письменник

27 лютого на сторінці Василя Портяка у соцмережі рідні повідомляли, що він потрапив до реанімації, а лікарі давали невтішні прогнози.

Василь Портяк. Фото: соцмережі.

Відомий український письменник і сценарист Василь Портяк помер на 67-му році життя. Про це розповів на своїй сторінці в Facebook Андрій Мацьків, уточнивши, що це сталося 2 березня, на світанку, передають Патріоти України.

"Сьогодні на світанку в результаті короткої, але важкої хвороби, не стало прекрасної людини Василя Портяка – відомий прозаїк, автор сценаріїв кількох фільмів, в тому числі про УПА "Вишневі ночі", "Нескорений", "Залізна сотня", – написав він.

Мацко розповів, що до свого 67-річчя письменник не дожив майже місяць – 31 березня. У нього залишилися дружина, дочка і син. "Як син кулеметника УПА Василя Білінчука "Сибіряка" і племінник райпровідника Дмитра Білінчука "Хмари" тонко відчував історію боротьби, у його планах було ще багато зробити для вшанування стрийка Дмитра Білінчука, розстріляного у Лук'янівській в'язниці в Києві, однак не судилося", – додав він.

Прощання з письменником відбудеться 3 березня за адресою вул. Шевченко, 65 у Фастові, в храмі святого Димитрія. Похорони відбудуться 4 березня. Варто зазначити, що 27 лютого на сторінці Портяка рідні повідомляли, що він потрапив до реанімації, а лікарі давали невтішні прогнози.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...