Був сином кулеметника УПА: Раптово помер відомий український письменник

27 лютого на сторінці Василя Портяка у соцмережі рідні повідомляли, що він потрапив до реанімації, а лікарі давали невтішні прогнози.

Василь Портяк. Фото: соцмережі.

Відомий український письменник і сценарист Василь Портяк помер на 67-му році життя. Про це розповів на своїй сторінці в Facebook Андрій Мацьків, уточнивши, що це сталося 2 березня, на світанку, передають Патріоти України.

"Сьогодні на світанку в результаті короткої, але важкої хвороби, не стало прекрасної людини Василя Портяка – відомий прозаїк, автор сценаріїв кількох фільмів, в тому числі про УПА "Вишневі ночі", "Нескорений", "Залізна сотня", – написав він.

Мацко розповів, що до свого 67-річчя письменник не дожив майже місяць – 31 березня. У нього залишилися дружина, дочка і син. "Як син кулеметника УПА Василя Білінчука "Сибіряка" і племінник райпровідника Дмитра Білінчука "Хмари" тонко відчував історію боротьби, у його планах було ще багато зробити для вшанування стрийка Дмитра Білінчука, розстріляного у Лук'янівській в'язниці в Києві, однак не судилося", – додав він.

Прощання з письменником відбудеться 3 березня за адресою вул. Шевченко, 65 у Фастові, в храмі святого Димитрія. Похорони відбудуться 4 березня. Варто зазначити, що 27 лютого на сторінці Портяка рідні повідомляли, що він потрапив до реанімації, а лікарі давали невтішні прогнози.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...