Був у неадекваті: Як покарали екс-посла України у США за п’яне кермування у Києві (відео)

Оболонський районний суд Києва оштрафував колишнього посла України у США Олександра Моцика на 10,2 тис. грн і забрав на рік водійські права через відмову від проходження медичного огляду на стан сп’яніння. Про це заявила прес-секретар суду Інна Свинаренко, повідомляють Патріоти України.

«Суд, дослідивши всі докази, дійшов висновку про те, що він (Моцик. - Ред.) беззаперечно відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння. Суд притягнув його до відповідальності у вигляді штрафу 10 тис. 200 грн і рік позбавлення права керування», - сказала прес-секретар.

Свинаренко розповіла, що адмінправопорушення за ст. 130 (керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння або за відмову від проходження медичного огляду) КУпАП він вчинив ще у серпні цього року.

«Тобто його зупинили (співробітники поліції. - Ред.), але він відмовився проходити огляд на стан сп’яніння. За це передбачена така ж відповідальність як і за встановлення того, що він керував ТЗ у стані сп’яніння», - додала вона.

Джерело: УНН

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...