"Бився до останнього подиху": Помер відомий українець, звільнений із російської в’язниці

Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко, яких утримували в російській в’язниці, повернулися в Україну 14 червня 2016 року. Їх обміняли на двох росіян, які були причетні до трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Фото: galinfo.com.ua

Колишній кремлівський політв’язень Юрій Солошенко, який має онкологічне захворювання, помер вранці 4 квітня. Про це пише у Facebook ще один колишній політв’язень Геннадій Афанасьєв, повідомляють Патріоти України.

"Щойно помер Юрій Данилович Солошенко. Наш Герой. Мій дідусь. Політв’язень, що потрапив у російський полон тільки в свої 74 роки. Він пройшов його повністю. Гідно. Через отримані травми і хвороби нас тоді звільнили, але все це не пройшло повз… Старий бився до останнього подиху, залишаючись справжнім українцем - гордим, сором’язливим, ввічливим і незламним. Ніколи не забуду, як злітаючи над проклятою Москвою, він кричав: ” Прощай немытая Россия”. Помолимося за його душу", - написав Афанасьєв.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...