Виявляється, звичка пити чай або каву без цукру не така вже й здорова. Насправді, роблячи ці напої солодкими ми допомагає працювати мозку. Про це розповів натуропат Борис Скачко, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
- Ці напої містять кофеїн, який активізує діяльність мозку. А цукор - це паливо для мозку. Якщо "підстьобувати" організм кофеїном, але не давати йому цього палива, ні до чого хорошого це не призведе.
У всій крові людського організму міститься приблизно дві столові ложки цукру. Якщо його запаси не поповнювати, багато систем залишаться "на голодному пайку".
Причому є різниця, коли саме цукор додавати в чай. Це треба робити під час заварювання. Оптимальна кількість цукру - стільки ж, скільки чайного листя. І звичайно, пити треба тільки свіжозаварений чай, адже деякі його речовини дуже швидко окислюються, - зазначив Скачко.
Тим, хто стежить за фігурою, натуропат порадив додавати в чай і каву фруктозу, а ось діабетикам запропонував при заварюванні напоїв сипати трохи питної соди - на кінчику ножа. Тоді кофеїн випаде в осад і чай з кавою не викликатимуть підвищення тиску.
У четвер, 21 листопада, погода зіпсується в регіонах країни, пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом, а також посилиться вітер південної чверті до 15-20 м/с, на Лівобережжі місцями 21-24 м/с. Про це, як пише сайт "Телеграф", розповів кандидат географіч...
У четвер 21 листопада у Києві та 16 областях України посилили обмеження світла для споживачів. Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго", передають Патріоти України. Так, нові обмеження будуть діяти у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житоми...