Чай і каву краще пити з цукром

Медики заявили про користь солодких напоїв.

Чай краще пити з цукром. Фото: taste-of-tea.ru.

Виявляється, звичка пити чай або каву без цукру не така вже й здорова. Насправді, роблячи ці напої солодкими ми допомагає працювати мозку. Про це розповів натуропат Борис Скачко, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

- Ці напої містять кофеїн, який активізує діяльність мозку. А цукор - це паливо для мозку. Якщо "підстьобувати" організм кофеїном, але не давати йому цього палива, ні до чого хорошого це не призведе.

У всій крові людського організму міститься приблизно дві столові ложки цукру. Якщо його запаси не поповнювати, багато систем залишаться "на голодному пайку".

Причому є різниця, коли саме цукор додавати в чай. Це треба робити під час заварювання. Оптимальна кількість цукру - стільки ж, скільки чайного листя. І звичайно, пити треба тільки свіжозаварений чай, адже деякі його речовини дуже швидко окислюються, - зазначив Скачко.

Тим, хто стежить за фігурою, натуропат порадив додавати в чай і каву фруктозу, а ось діабетикам запропонував при заварюванні напоїв сипати трохи питної соди - на кінчику ножа. Тоді кофеїн випаде в осад і чай з кавою не викликатимуть підвищення тиску.

Оце так! Електрокари шкодять довкіллю більше за бензин

середа, 5 листопад 2025, 9:27

Автомобілі з електричними акумуляторами набувають усе більшої популярності у світі. Сучасні електромобілі - це не просто альтернатива автомобілям із двигунами внутрішнього згорання, а кардинально інших підхід до мобільності. Такі транспортні засоби по...

"Чи робив хтось дослідження щодо цього? Скоріш за все - ні": Гендиректор "Укрпошти" розкритикував ідею оподаткування посилок до €150

середа, 5 листопад 2025, 8:55

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський скептично оцінив пропозицію НБУ щодо оподаткування посилок до €150 з метою скоротити імпорт некритичних товарів та зменшити тиск на платіжний баланс України в умовах війни, передають Патріоти України. Як написав ...