Chanel у траурі: Помер легендарний модельєр (фото)

У Франції, у містечку Неї-сюр-Сен у вівторок, 19 лютого, помер легендарний німецький модельєр і фешн-фотограф Карл Лагерфельд, який був креативним директором модного будинку Chanel, повідомляють Патріоти України.

Лагерфельд пішов з життя після тривалої хвороби, кілька тижнів тому його стан значно погіршився. Дизайнеру було 85 років.

Про те, що Лагерфельду стало погано, світові ЗМІ заговорили після того, як він вперше пропустив два масштабних шоу високої моди Chanel у Парижі 22 січня 2019 року (до цього Карл особисто відвідував всі офіційні заходи бренду). Тоді представники компанії підтвердили його важкий стан.

Зазначимо, що модельєр був визнаний однією з найбільш культових персон у модній індустрії, які уособлюють модну епоху Відродження.

Карл Лагерфельд найбільш відомий як головний дизайнер і директор фешн-дому Chanel. Він також тісно співпрацював із брендами Fendi Chloé, Jean Patou, H&M, Hogan та Macy's.

Лагерфельд народився у 1933 році у Гамбурзі. У середині 1950-тих років він переїхав до Парижа, де навчався у школі при Синдикаті високої моди (паризька організація, що об'єднує декілька домів високої моди).

У 1959 році Лагерфельда запросили до відомого дому моди Жана Пату, де він отримав посаду арт-директора і пропрацював до 1963 року. З 1963 року став кутюр'є водночас у чотирьох домах моди — Chloé, Krizia, Charles Jourdan і Fendi, створюючи для кожного абсолютно різні колекції.

У 1974 році Лагерфельд заснував власну лінію одягу і аксесуарів — Karl Lagerfeld Impression. У 1979 році отримав запрошення викладати у Віденській вищій школі прикладного мистецтва на посаді професора.

У 1983 році став художнім директором дому Chanel, де спочатку працював над створенням колекцій прет-а-порте. Був ключовою персоною модного дому протягом понад 35 років, аж до дня своєї смерті.

У 1987 році професійно зайнявся фотографією, опублікував кілька книг. Пізніше відкрив у Парижі художню галерею під назвою Lagerfeld Gallery — Studio 7L.

Модельєр відомий і як творець парфумів. Він створив аромати Chloé (1975), KL (1982), Jako (1997), а також унікальний аромат із запахом книги. За вагомий внесок у культуру і мистецтво у 2010 році був нагороджений Орденом Почесного легіону (одна з найвищих нагород у Франції).

Карл Лагерфельд ніколи не був одружений, дітей також не мав. Після смерті від СНІДу у 1989 році його супутника життя Жака де Башера жив сам. Улюбленцем модельєра був кіт Шупетт. Цікаво, що кілька років тому кутюр'є вписав улюбленця у свій заповіт, і тепер, після смерті господаря, тварина отримає частину його статків.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...