Час трястись банкірам: Затримано відомого функціонера НБУ - Матіос

Олексія Ткаченка та Романа Яковлева затримали у справі про участь у злочинній організації Януковича, до якої входили олігарх Сергій Курченко та екс-голова НБУ Ігор Соркін.

Правоохоронці затримали двох колишніх чиновників НБУ часів Януковича. Ілюстрація:24tv.ua

Правоохоронці затримали двох екс-високопосадовців Нацбанку України за участь у злочинній організації, яка контролювалася екс-президентом Віктором Януковичем. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Згідно з документом, який він оприлюднив, заступника голови НБУ Олексія Ткаченка та директора гендепартаменту банківського нагляду НБУ Романа Яковлева затримали у справі про злочинну організацію Януковича, до якої входили олігарх Сергій Курченко та екс-голова НБУ Ігор Соркін.

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що з квітня 2013 року по лютий 2014 року Ткаченко та Яковлев, діючи у складі злочиної оганізації разом із Курченком, Соркіним та екс-головою правління "Реал банку" Володимиром Агафоновим, незаконно заволоділи грошами НБУ у сумі 787 млн 396 тис 148 гривень.

Згідно з інформацією, ці гроші "Реал банку" надав НБУ у вигляді стабілізаційного кредиту. До суду направили подання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Затримали двох екс-високопосадовців Нацбанку України за участь у злочинній організації Януковича, Курченка та інших. Операцією особисто керує Генеральний прокурор Луценко та Голова СБУ Грицак, оперативні служби очолює тво керівника ГУ "К" Демчина. Виконавці - головна військова прокуратура (група Жербицького-Кулика)", - написав Матіос.

"До речі, згідно з усіма нормами КПК України (щоб не гнівалися наші колеги з САП)", - додав він.

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...

Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

вівторок, 7 травень 2024, 18:56

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України. Як йдеться у справі, головний с...