''Частина корупційної схеми'': Навколо Пугачової розгорівся скандал через масштабні фінансові махінації

Святковий концерт, приурочений до ювілею примадонни Алли Пугачової, вилився у справжній скандал через фінансування заходу державною компанією. Так, артистку звинуватили в участі у корупційних схемах і фінансових махінаціях, повідомляють Патріоти України.

Державна організація "Вертольоти Росії" виділила 40 мільйонів рублів на організацію шоу, що збентежило деяких чиновників Держдуми РФ. Експерти заявили, що таке спонсорство може бути просто "відмиванням" бюджетних грошей, а самі спонсори очікують величезного "відкату" від Пугачової.

Заступник голови комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Анатолій Виборний зазначив, що оцінку спонсорській допомозі зі боку "Вертольотів Росії" Аллі Пугачовій має надати Генпрокуратура.

"Кожен виконавець оцінює свою творчість по-своєму, але ж частина суми може виявитися гонораром. Дуже багато питань викликає те, що такі гроші виділила саме державна структура", — заявив експерт.

Голова російського Національного антикорупційного комітету Кирило Кабанов висловив підозру, що виділені 40 мільйонів можуть бути частиною масштабної корупційної схеми. Тобто своєрідною формою "відкату", наприклад, за виступ на корпоративному заході.

Тим часом, співак і музикант Юрій Лоза висунув іншу "теорію". На його думку ті, хто "вибив" для примадонни таку суму, очікують, що її частину співачка поверне їм, тільки не в бюджет, а у кишеню чиновникам і спонсорам.

"Ви ж розумієте, ніяких 40 мільйонів вона не отримає. Люди, які вибили для неї ці гроші, розраховують, що буде повернення. Ну або відкат, як це називається", — заявив Лоза.

Музичний критик Сергій Сосєдов, який донедавна називав себе найбільшим фанатом Алли Пугачової, наголосив, що "витрачати державні гроші, коли в такому становищі перебувають люди військового заводу, — злочинно", і це не "Вертольоти Росії" повинні спонсорувати примадонну, а навпаки.

Зі свого боку представники компанії-спонсора повідомили, що "Вертольоти Росії" є акціонерним товариством і здійснюють витрати з чистого прибутку холдингу, тому спонсорство слід розглядати як витрати на рекламу. Тим більше, що захід подібного рівня дійсно допоможе привернути увагу інвесторів до діяльності підприємства.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...