Чавити колу після сиру: Скандал з Coca-Cola і Кримом викликав гнів і жарти в соцмережах

Звучать заклики бойкотувати американський напій.

Coca-Cola - скандал довколо.

Користувачі соцмереж продовжують активно обговорювати скандал, що спалахнув навколо компанії Coca-Cola, яка розмістила анексований Крим на карті Росії. Нагадаємо, в офіційному співтоваристві "ВКонтакті" компанія Coca-Cola розмістила карту Росії, на якій був зображений Крим. Згодом українське представництво компанії вибачилося за цю публікацію. Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости, зібрали найцікавіші, на нашу думку, коментарі, присвячені скандальній події.

Нардеп Мустафа Найєм розкритикував публікацію компанії: "Coca-Cola принесла вибачення за публікацію карти Росії, на якій відсутній Крим, Калінінградська область і Курильські острови. Пропоную громадянам України у відповідь повернути компанію Coca-Cola на землю і відмовитися від покупки продуктів компанії, заодно нагадавши , що в жодній країні світу, зокрема на батьківщині Coca-Cola (США), Крим не визнається територією Росії, події на півострові називаються окупацією, у зв'язку з чим до РФ застосовуються економічні санкції. Крім цього хотілося б дізнатися, що думає про це вибачення керівництво українського представництва компанії. Особисто я не стану більше купувати цю продукцію і закликаю до цього всіх розсудливих співгромадян, зокрема, своїх друзів і передплатників. Втрата невелика, заміну можна знайти. А ось принижувати цілу країну, яка зазнала тисячні втрати , і при цьому працювати на її ринку, мені здається, як мінімум дивним ".

Пізніше він додав: "Всього за 10 годин після попереднього посту хештег # BanCocaCola вийшов в тренди українського сегменту Twitter. Пропоную на цьому не зупинятися і, користуючись моментом, нагадати про норми міжнародного законодавства всім транснаціональним корпораціям, які працюють в Україні, і зажадати коректної вказівки у своїх матеріалах приналежності території Криму до України. У зв'язку з цим, звертаюся до всіх, хто бачив або знає про приклади візуальної або текстової інформації, яка порушує принцип територіальної цілісності України в рекламних матеріалах міжнародних компаній вкажіть це в коментарях до цього посту з посиланням на першоджерело. Всі зібрані матеріали ляжуть в основу звернення Верховної ради до СБУ та Міністерства закордонних справ України з проханням дати оцінку цим фактам і розіслати відповідні ноти в штаб-квартири цих компаній та посольств іноземних держав з вимогою виправити подібні "непорозуміння".

"Вам не здається, що одній американській компанії треба допомогти зробити вибір? Вона повинна визначитися, що їй ближче. Або визнання загальноприйнятих міжнародних стандартів щодо України, або підлабузництво Кремлю. Coca-Cola, ти охрєнєл, або це наслідки запою в твоєму російському офісі ? " - Зазначає нардеп Борислав Береза.

Журналіст Євген Будерацький також закликав бойкотувати продукцію Coca-Cola: "Колись казали, що бойкот російської продукції - фігня, яка ні до чого не приведе. Але потім всі побачили цифри втрат, а також виробники шоколадних батончиків офігіли, що український народ так ретельно вдивляється до штрих-коду і просто кладе на місце все, що починається на 460-469. Власне, компанія Coca-Cola повинна зрозуміти, що "підлизування" одній стороні, обов'язково відгукнеться з іншої. Тим паче, коли ігнорується те, що весь світ вважає анексією. Тим паче, що без всього цього переліку товарів якось можна безболісно жити. Навіть здоровіші будемо ".

Приєднався до бойкоту нардеп Андрій Іллєнко.

"Зрада і лукавство брендів всюдисущі, і одним баном "Кока-Коли" Україні явно не обійтися. Доведеться відмовитися від усієї шипучої гидоти відразу", — відзначає журналіст Максим Щербина, публікуючи карту Росії авторства компанії PepsiCo.

Розповів про можливі причини подібних публікацій політолог Петро Олещук: "Що вас дивує в справі" Пепсі "і" Кока-Коли "? Росіяни вміють змусити себе поважати. Ми - ні. Тому виробники догоджають їм. Не нам. Тому що вони знають, що ми тільки побалакаємо в соцмережах і замовкнемо. І всім через місяць буде байдуже. Не будуть поважати того, хто себе не поважає. Якби ми дійсно могли організувати якийсь дієвий бойкот - президенти обох корпорацій особисто б прилетіли до Києва вибачатися. А так... ".

Російський публіцист Станіслав Яковлєв зазначив непрофесіоналізм людини, яка розмістила зображення Росії з Кримом: "Чого нас вчить скандал з Coca-Cola? Нічому не вчить. Просто в черговий раз нагадує про загальновідомий факт. Є такі люди- маркетологи. Кращі з них працюють в могутніх транснаціональних корпораціях. І отримують за свою роботу величезну кількість доларів. Тому що генії і медіуми, через них з нами космос розмовляє. Хто з простих смертних здатний додуматися, що товар, призначений для ринку країни зі спірними територіями, слід брендувати зображенням географічної карти? Ви не здатні. І я не здатний. Нікому таке в голову не прийде. Ось це і називається по-справжньому оригінальна ідея. Осяяння такої сили може випробувати тільки маркетолог. У давнину за таку потойбічну поведінку маркетологів спалювали на вогнищах. З тих пір громадські звичаї помітно деградували ".

Розкритикував відповідальних за зв'язок з громадськістю блогер Антон Ходзьо: "Піар-служба" Коли "продемонструвала кейс як про *** ть антикризові комунікації. Ну, тобто, очікуєш від прес-служби компанії такого рівня чогось потужного, адже стільки тренінгів прослухано і книжок прочитано, але ні. Замість цього підсовують: "Вибачте за непорозуміння (хороший, багатообіцяючий початок). Ми не підтримуємо жодних політичних рухів і партій (як в калюжу пе *** ли, при чому тут партії та рухи, коли мова про суверенну державу та її територіальну цілісність). Наше завдання - виробництво високоякісних напоїв (ну ок, тут норм). Ми працюємо заради світу (Що? Ви заради "бабла" працюєте, який світ, де "Кола" і де світ) і дотримуємося норм міжнародного права (тут не скажу, не юрист, але, мабуть, дописали цю частину для солідності) Коротше , якщо через пару років на тренінгу хтось вилізе і спробує штовхнути цей кейс як успішний, женіть його в шию. Це провал ".

Багато блогерів з гумором сприйняли ситуацію, що склалася.

Згадали і про мера Генічеська, нібито на прохання якого президент РФ Володимир Путін налагодив транзит газу в місто з анексованого Криму.

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...

Зірка "Титаніка" і "Володаря перснів": Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...